Kitap okumalı herkes, neden mi? Hayata bakışınız değişir. Bilgi dağarcığımız gelişir. Akıcı bir konuşma yeteneğine sahip oluruz. Gevelemeden sarf ettiğimiz sözler karşımızdaki kişinin bizi can kulağı ile dinlemesini sağladığı gibi, önemsendiğimizi de htirir. Her zaman cesaretli ve özgüven sahibi oluruz.
Bilgi birikimimiz başkasının değil, kendi fikrimizin oluşmasına katkı sağlar. Gün gelir bu okuma alışkanlığınız sizi muhakkak bir yerlere taşır. Bu gururunuzu okşadığı gibi, başarıya da zemin oluşturur. Tüm bunları bilmek için ya çok iyi kitap okuyucusu olmalı ya da kitap okumayı seven birini tanımalı insan...
Üzülerek ve de hayıflanarak söylemeliyim ki maalesef ben çok iyi bir kitap okuyucusu olmadığımı fakat yoğun bir okuyucunun neler yapabildiğini gören biriyim.
Bunu yakınlarınıza dile getirin, evinizde ise uygulayın. Malum, önümüz yaz tatili ve evlatlarımız bunu boş geçirmesin. Hiç kitap okumayan biri için ayda bir kitap okumaya ikna etmeniz bile başarıdır. Bunu ben söylemiyorum, uzmanlar ve öğrenciye bir şeyler katmaya çalışan öğretmenler söylüyor.
Burada ince bir ayrıntı var ki; Bunun süreklilik arz etmesi için kişinin sevdiği kitabı okuması şarttır.
''Bir kitabın kaç lira olduğunu biliyor musunuz?'' Diyen okuyucularımızı duyar gibiyim. Ben de diyorum ki; Çocuklarımız yeter ki okumak istesin. Uygun ikinci el kitaplar da bulabileceğimiz gibi, gündemdeki kitapların da bulunduğu Gazi Halk Kütüphanemiz ve şehir merkezimizin tam ortasında Altınordu İlçe Halk Kütüphanemiz hizmet etme yarışı ile okuyucuları bekliyor. Kitapların gölgesinde bir dünya hayali ile kalın sağlıcakla diyorum...