Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

Fındık sezonu

Yine bir fındık sezonunun yaklaştığı bugünler üreticide dertli, işçide dertli… ☘ Her yıl bu dönemlerde gündem olan konulardan bir tanesi de fındık işçisinin yevmiye sorunsalı… ☘ Üretici de haklı yüksek rakamlarla işçi alamıyor. İşçi de haklı sıcak yaz günün de o dallarda asılmak kolay değil. Her ikisi de emeğinin hakkını almak istiyor. ☘ Ziraat odaları, siyasiler konuyla alakalı ne kadar çaba gösterirse göstersin değişen bir durum yok. ☘ Burada asıl mesele fındık taban fiyatları üreticiyi tatmin etmemesidir. ☘ Tabandan hakkını alan üreticinin ne işçi maliyeti ne de bahçe bakım maliyetine bu kadar takılıp kalmaz diye düşünüyorum. ☘ Karadeniz’de özellikle Ordu’da önemli bir yere sahip olan fındık, ihracatçıya kazandırırken üreticini neden yüzü gülmüyor. ☘ Fındık sadece bahçeden toplanmayla bitmemesi ekstra giderlerinin bulunduğu tabandan yüksek bir maliyete sahip olan bir üründür. ☘ Karadeniz’in engebeli arazileri sebebiyle de ve makineli tarıma elveriş değil.  ☘ Bu sezon hem üretici hem işçi için kafa karışıklıklarının olmadığı haklarının verildiği bir sezon olmasını dilerim.  Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2024 - Cuma

Fındık sezonu

Yine bir fındık sezonunun yaklaştığı bugünler üreticide dertli, işçide dertli…

Her yıl bu dönemlerde gündem olan konulardan bir tanesi de fındık işçisinin yevmiye sorunsalı…

Üretici de haklı yüksek rakamlarla işçi alamıyor. İşçi de haklı sıcak yaz günün de o dallarda asılmak kolay değil. Her ikisi de emeğinin hakkını almak istiyor.

Ziraat odaları, siyasiler konuyla alakalı ne kadar çaba gösterirse göstersin değişen bir durum yok.

Burada asıl mesele fındık taban fiyatları üreticiyi tatmin etmemesidir.

Tabandan hakkını alan üreticinin ne işçi maliyeti ne de bahçe bakım maliyetine bu kadar takılıp kalmaz diye düşünüyorum.

Karadeniz’de özellikle Ordu’da önemli bir yere sahip olan fındık, ihracatçıya kazandırırken üreticini neden yüzü gülmüyor.

Fındık sadece bahçeden toplanmayla bitmemesi ekstra giderlerinin bulunduğu tabandan yüksek bir maliyete sahip olan bir üründür.

Karadeniz’in engebeli arazileri sebebiyle de ve makineli tarıma elveriş değil. 

Bu sezon hem üretici hem işçi için kafa karışıklıklarının olmadığı haklarının verildiği bir sezon olmasını dilerim. 
Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş