Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

Bahçeler tehdit altında

Bu son yıllarda adında sıkça bahsettiğimiz ve duyduğumuz bölgemizi istila eden kahverengi kokarca böceği üreticinin tam anlamıyla kabusu oldu diyebilirim. ☘ Bu zararlının sadece fındık bahçelerine zarar vermediğini de bu sezon öğrenmiş olduk. ☘ İlimizin farklı bölgelerinden duyduğumuz haberlerle birlikte tehlikenin önüne bir türlü geçilemediğinin de farkına vardık.  ☘ Özellikle kıyı bölgelerindeki bahçelerde bolca rastladığımız bu zararlı böcekler, insana da zarar verdiğini gördük. ☘ Kahverengi kokarca böceği küçük kızarıklar şeklinde insanlara da zarar verdi. ☘ İlaçlamanın da çok fayda sağlamadığı noktalarda meyve ve sebzelerde tehditle karşı karşıya geldi. ☘ Fındık içlerine kadar zarar alırken randımandan düşen fındığın satışı da güçleşiyor. ☘ Bu konu hakkında gerçekçi bir planlamayla zararlı ile savaşılması gerekmektedir. ☘ Bahçelerinde büyük kayıplar veren üreticilerimize geçmiş olsun diyerek, bol ve kazançlı sezonlar dilerim. Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 20 Ağustos 2024 - Salı

Bahçeler tehdit altında

Bu son yıllarda adında sıkça bahsettiğimiz ve duyduğumuz bölgemizi istila eden kahverengi kokarca böceği üreticinin tam anlamıyla kabusu oldu diyebilirim.

Bu zararlının sadece fındık bahçelerine zarar vermediğini de bu sezon öğrenmiş olduk.

İlimizin farklı bölgelerinden duyduğumuz haberlerle birlikte tehlikenin önüne bir türlü geçilemediğinin de farkına vardık. 

Özellikle kıyı bölgelerindeki bahçelerde bolca rastladığımız bu zararlı böcekler, insana da zarar verdiğini gördük.

Kahverengi kokarca böceği küçük kızarıklar şeklinde insanlara da zarar verdi.

İlaçlamanın da çok fayda sağlamadığı noktalarda meyve ve sebzelerde tehditle karşı karşıya geldi.

Fındık içlerine kadar zarar alırken randımandan düşen fındığın satışı da güçleşiyor.

Bu konu hakkında gerçekçi bir planlamayla zararlı ile savaşılması gerekmektedir.

Bahçelerinde büyük kayıplar veren üreticilerimize geçmiş olsun diyerek, bol ve kazançlı sezonlar dilerim. Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş