Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

YOLDAN ÇIKAN YORULURMUŞ

   Atalar zamanında şöyle demiş: "Yoldan çıkan yorulmuş."    Bütün canlı varlıklar, yaşamak yuva kurmak için yürüm zorundalar.     İnsanlar, hayvanlar, kuşlar, balıklar vs. bütün canlılar. En merak ettiğim Arıları ele almak istiyorum.     ARILAR : Küçücük bir böcek. İnsanlara en faydalı bir böcek. Dağ, bayır, oba, yayla demeden dolaşır bal toplar, çiçek çiçek. Yolunu, yuvasını, nasılda arayıp buluyor?    KARINCALAR: Onlarda arılar gibi yazın çalışıyor, kışın yuvasında yiyor. Yolu şaşıran, yoldan çıkan pek olmuyor. Balıklarda öyle ya... Biz gelelim şimdi İNSANLARA:    İNSANLARI ikiye ayırabiliriz.     1- DIŞ GÖRÜNÜMLÜ İNSAN.    2- İÇ GÖRÜNÜMLÜ İNSAN.    Aralarında dağlar kadar fark var.    DIŞ GÖRÜNÜMLÜ İNSANLAR:    Bunlarda diğer canlılar gibi yaşamak için çalışmak, yuva kurmak her zaman yürümek zorundadırlar. Yürümeler yaya olursa, bazıları kestirme yolu tercih eder. yoldan çıkmış olurlar.     Eskiden biz yayalara, obalara yaya gider gelirdik. Bende çok kere, kestirmeden gitmek için yoldan çıktım. Zorla kurtuldum. Çok korktum ve yoruldum.    Şimdi bile yapanlar var ya... Bunlar, birdenbire görünmez, bilinmezler, zamanla bilinirler. İçki, sigara içmeyenler, meyhane, kumarhane kahvelere gitmeyenler.     Yazın yayla ve obalarda, sahilde temiz hava alıp dinlenenler, sporu da ihmal etmeyenler, yoldan çıkıp yorulmayan örnek İnsanlardır. Her zamanda vardır.     Bunların tersini yapanlar malum, yoldan çıkan, yorulan sözde insanlardır. Kararı ona göre veriniz. Daha ne diyelim biz?.. Gene de siz bilirsiniz...  
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2019 - Çarşamba

YOLDAN ÇIKAN YORULURMUŞ

   Atalar zamanında şöyle demiş: "Yoldan çıkan yorulmuş."
   Bütün canlı varlıklar, yaşamak yuva kurmak için yürüm zorundalar. 
   İnsanlar, hayvanlar, kuşlar, balıklar vs. bütün canlılar. En merak ettiğim Arıları ele almak istiyorum. 
   ARILAR : Küçücük bir böcek. İnsanlara en faydalı bir böcek. Dağ, bayır, oba, yayla demeden dolaşır bal toplar, çiçek çiçek. Yolunu, yuvasını, nasılda arayıp buluyor?
   KARINCALAR: Onlarda arılar gibi yazın çalışıyor, kışın yuvasında yiyor. Yolu şaşıran, yoldan çıkan pek olmuyor. Balıklarda öyle ya... Biz gelelim şimdi İNSANLARA:
   İNSANLARI ikiye ayırabiliriz. 
   1- DIŞ GÖRÜNÜMLÜ İNSAN.
   2- İÇ GÖRÜNÜMLÜ İNSAN.
   Aralarında dağlar kadar fark var.
   DIŞ GÖRÜNÜMLÜ İNSANLAR:    Bunlarda diğer canlılar gibi yaşamak için çalışmak, yuva kurmak her zaman yürümek zorundadırlar. Yürümeler yaya olursa, bazıları kestirme yolu tercih eder. yoldan çıkmış olurlar. 
   Eskiden biz yayalara, obalara yaya gider gelirdik. Bende çok kere, kestirmeden gitmek için yoldan çıktım. Zorla kurtuldum. Çok korktum ve yoruldum.
   Şimdi bile yapanlar var ya... Bunlar, birdenbire görünmez, bilinmezler, zamanla bilinirler. İçki, sigara içmeyenler, meyhane, kumarhane kahvelere gitmeyenler. 
   Yazın yayla ve obalarda, sahilde temiz hava alıp dinlenenler, sporu da ihmal etmeyenler, yoldan çıkıp yorulmayan örnek İnsanlardır. Her zamanda vardır. 
   Bunların tersini yapanlar malum, yoldan çıkan, yorulan sözde insanlardır. Kararı ona göre veriniz. Daha ne diyelim biz?.. Gene de siz bilirsiniz...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş