Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

TIP BAYRAMI

Ben bu konudaki yazımı bakalım nasıl olacak diye sona bıraktım. Önce yerel gazetelerdeki köşe yazarları arkadaşların yazılarını okudum, aradığımı bulamadım. Ulusal gazetelerde de bulamadım ya... Herkes kendi görüş açısından önerilerini gündeme getirmiş o kadar. Tıp demek bana göre doktor demek. Başka anlamları da olabilir. Orası ayrı. 14 Mart Tıp Bayramı oluyormuş. Biz de bayram iki türlü 1.Milli, 2. Dini. İkisi de yokluklara karıştıya... Kurum ve kuruluşlar arasında kendiliğinden oluşan bayramları da görüyoruz ya... Aslında bayramın ne olduğunu bilen azaldı. Bayram; sevinç, neşe, bayram etmek. Yani bayramın ne olduğunu belgeleriyle bilmek. Mesela bir takım ligi bitirir, şampiyon olur. Yönetim, takım, taraftar o gece bayram ederler. Kırkpınar'da bir pehlivan hepsini yener, baş pehlivan olur, sevenleriyle bayram eder. Görülüyor ki bayram sevinçlerinde bir ana oluşum var. Durup dururken bayram seyran olmaz. Hani ne derler: "Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?..." Ben bu Tıp Bayramında ona benzetiyorum.  Tıp camiası bayram yaptı diyelim, yaptı da ne oldu. Ne değişti? Doktorlar, hemşireler, ilgililer hepsi görevinin başında. Sevinen, neşelenen, bayram yapan kim? Aradım, inceledim ben bir tane göremedim. Benim önerilerim; Başarılı, başarısız, bilgili, bilgisiz, sevgili, sevgisiz olanlar belirgin olarak belirlenmeli. Nasıl olmalı: Bakanlık ilgilileri her doktor ve hemşirelerin tutum ve davranışlarını hastalarından sorup öğrenmeli. Puanlama sistemi yapılıp not verilmeli. Not iyi olan doktor ve hemşirelerden duruma göre en az on tanesi birer maaş ödüllendirilmeli. Zayıf olan doktorların maaşından kesilmeli. Bu şekilde başarılı, başarısız doktor ve hemşireler çok gördüm. Bunların kim olduğunu açıklamak hoş olmaz. Yarası olan gocunur, deyip geçiştirmek daha anlamlı olur. Doktorları sıradan bir memur kabul edemeyiz. Onların da sorunlarını dile getirmeliyiz. Zira insan sağlığı onların elinde. Onlar ne kadar başarılı, neşeli olursa bizler de o nispetle sağlıklı ve de bayram günü ve sevincini yaşamış oluruz. Bakalım duruma nasıl etki etmiş olacak? İyi olur inşallah...
Ekleme Tarihi: 20 Mart 2018 - Salı

TIP BAYRAMI

Ben bu konudaki yazımı bakalım nasıl olacak diye sona bıraktım.
Önce yerel gazetelerdeki köşe yazarları arkadaşların yazılarını okudum, aradığımı bulamadım.
Ulusal gazetelerde de bulamadım ya...
Herkes kendi görüş açısından önerilerini gündeme getirmiş o kadar.
Tıp demek bana göre doktor demek. Başka anlamları da olabilir. Orası ayrı.
14 Mart Tıp Bayramı oluyormuş.
Biz de bayram iki türlü 1.Milli, 2. Dini. İkisi de yokluklara karıştıya...
Kurum ve kuruluşlar arasında kendiliğinden oluşan bayramları da görüyoruz ya...
Aslında bayramın ne olduğunu bilen azaldı.
Bayram; sevinç, neşe, bayram etmek. Yani bayramın ne olduğunu belgeleriyle bilmek.
Mesela bir takım ligi bitirir, şampiyon olur.
Yönetim, takım, taraftar o gece bayram ederler.
Kırkpınar'da bir pehlivan hepsini yener, baş pehlivan olur, sevenleriyle bayram eder.
Görülüyor ki bayram sevinçlerinde bir ana oluşum var. Durup dururken bayram seyran olmaz.
Hani ne derler: "Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?..."
Ben bu Tıp Bayramında ona benzetiyorum. 
Tıp camiası bayram yaptı diyelim, yaptı da ne oldu. Ne değişti? Doktorlar, hemşireler, ilgililer hepsi görevinin başında. Sevinen, neşelenen, bayram yapan kim? Aradım, inceledim ben bir tane göremedim.
Benim önerilerim; Başarılı, başarısız, bilgili, bilgisiz, sevgili, sevgisiz olanlar belirgin olarak belirlenmeli.
Nasıl olmalı: Bakanlık ilgilileri her doktor ve hemşirelerin tutum ve davranışlarını hastalarından sorup öğrenmeli. Puanlama sistemi yapılıp not verilmeli.
Not iyi olan doktor ve hemşirelerden duruma göre en az on tanesi birer maaş ödüllendirilmeli. Zayıf olan doktorların maaşından kesilmeli.
Bu şekilde başarılı, başarısız doktor ve hemşireler çok gördüm.
Bunların kim olduğunu açıklamak hoş olmaz.
Yarası olan gocunur, deyip geçiştirmek daha anlamlı olur.
Doktorları sıradan bir memur kabul edemeyiz. Onların da sorunlarını dile getirmeliyiz.
Zira insan sağlığı onların elinde.
Onlar ne kadar başarılı, neşeli olursa bizler de o nispetle sağlıklı ve de bayram günü ve sevincini yaşamış oluruz.
Bakalım duruma nasıl etki etmiş olacak?
İyi olur inşallah...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş