Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

ŞENER GÖK'ÜN SANAT KÜLTÜR EVİNDEYİZ

   EV denince akla ne gelir?. AİLE gelir. Ailede ne var, anne, baba çocuklar.. ŞENER'in evinde, anne, baba, kendisi, çocuklarda, bayan, bay SAZ ve ses     SANATKARLARI. Hanımla, beni, evine davet etti. Gittik. Ev değilde MÜZE desek, daha olumlu olur. Gelenek görenek, örf ve adetlerimiz doğrultusunda, o  zamanlara göre yaşantımızdan toparlanan mutfak eşyaları, Hepsi ayrı birer antika. Anlatma ile olmaz, gidip görmek gerekir. Şener'in EVİ kendine ait  olsada, herkese açık rahatlıkla görebileceği bir EV. SANAT VE SANATKARIN EVİ. TÜRK SANAT ve HALK müziği ile ilgili, davulundan, zurnasına kadar bütünçalgılar, hepsi yerli yerinde... Anlatma ile olmaz gidip görmek gerekir, demiştik, sizde gidip görebilirsiniz. GELELİM SANAT EVİNDEKİ SANATKARLARA ÖNCE SANAT EVİNİ BİR ELE ALALIM. Ev, dekoru eski zaman görüntülerine göre bezenmiş, çerşefeler, eski zaman usulü, küçük dört parçalı cam. Perdelerde eski, kanaviçeli, kısa püsküllü. Kenarlarda, kanepe oturma yerleri, Kanapeler yine öyle. Eski gelenek göreneklere, elde dokuma, renkli kilimlerle örtülü.     Önde yine öyle yapılmış masalar. sanatkarların yerleri belli. Biz hanımla, içeri girdik, bizi sevgiyle ilgiyle karşıladılar. Bizede yer gösterdiler oturduk.    Şener bizi, öğrencilerine, yani ekibine tanıttı. Şef Şener, baş köşede sazı elinde, türkülü havaları başlattı. Baylı bayanlı solistler, çalgılarla, türkülerini okumaya, uzun, orta, kısa havalarla devam ettiler. Bizde zevkle, heyecanla dinledik. Solislerde bayanlar bir adım, önde göründü.         Bana göre...      Arada bir mola verdi, Şener, bana söz hakkı verdi. Bende Ankarada çıkarılan ANAHTAR adlı dergide, kasım öğretmenler gününde yapılan şiir yarışmasında  birinci gelerek, ödül aldığım şiirimi sundum. Şiiri gereği gibi, dokunaklı, gayet güzel okuyan, değerliarkadaşımız MESUT UZ okudu. Daha sonra, ŞENER GÖK'e yazdığım,  özel şiirimide gayet güzel, tatlı bir uslupla okudu. Arkadaşlar beğendiler. Bende sevdiğim bir şiir okudum. Onu daha çok beğenerek alkışladılar.     Zaman zaman bu evde böyle gönül alıcı güzel duygusal geceler oluyor. Bilenler biliyordurya.. İnsanlar, yaptıkları, İYİLİKLERLE ebedileşirler. Maddiyata değer verip, zenginleşme ile değil.. Ayrıca, kendini egoisçe, beğenen, böbürlenen, sözde sanatkarlarıda esefle görüyoruz. Onlar anılmaz, zamanla yok olur giderler. Herkes ŞENER GÖK gibi HADDİNİ bilmeli Sevmeli, sevilmeli. Ogece benim, SEVGİ, saygı, neşeyle geçen, kalbimin derinliklerinde silinmeyen derin izler bırakan, bir gece olarak geçti. Bize öyle, duygusal, unutulmaz, bir gece geçiren ŞENER GÖK ve ekibi BAYAN, BAY, değerli SANATKARLARA, taktir ve teşekkürlerimle SEVGİ ve saygılarımı sunuyorum.
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2017 - Çarşamba

ŞENER GÖK'ÜN SANAT KÜLTÜR EVİNDEYİZ

   EV denince akla ne gelir?. AİLE gelir. Ailede ne var, anne, baba çocuklar.. ŞENER'in evinde, anne, baba, kendisi, çocuklarda, bayan, bay SAZ ve ses 
   SANATKARLARI. Hanımla, beni, evine davet etti. Gittik. Ev değilde MÜZE desek, daha olumlu olur. Gelenek görenek, örf ve adetlerimiz doğrultusunda, o  zamanlara göre yaşantımızdan toparlanan mutfak eşyaları, Hepsi ayrı birer antika. Anlatma ile olmaz, gidip görmek gerekir. Şener'in EVİ kendine ait  olsada, herkese açık rahatlıkla görebileceği bir EV. SANAT VE SANATKARIN EVİ. TÜRK SANAT ve HALK müziği ile ilgili, davulundan, zurnasına kadar bütünçalgılar, hepsi yerli yerinde... Anlatma ile olmaz gidip görmek gerekir, demiştik, sizde gidip görebilirsiniz. GELELİM SANAT EVİNDEKİ SANATKARLARA ÖNCE SANAT EVİNİ BİR ELE ALALIM. Ev, dekoru eski zaman görüntülerine göre bezenmiş, çerşefeler, eski zaman usulü, küçük dört parçalı cam. Perdelerde eski, kanaviçeli, kısa püsküllü. Kenarlarda, kanepe oturma yerleri, Kanapeler yine öyle. Eski gelenek göreneklere, elde dokuma, renkli kilimlerle örtülü. 
   Önde yine öyle yapılmış masalar. sanatkarların yerleri belli. Biz hanımla, içeri girdik, bizi sevgiyle ilgiyle karşıladılar. Bizede yer gösterdiler oturduk.
   Şener bizi, öğrencilerine, yani ekibine tanıttı. Şef Şener, baş köşede sazı elinde, türkülü havaları başlattı. Baylı bayanlı solistler, çalgılarla, türkülerini okumaya, uzun, orta, kısa havalarla devam ettiler. Bizde zevkle, heyecanla dinledik. Solislerde bayanlar bir adım, önde göründü.         Bana göre...  
   Arada bir mola verdi, Şener, bana söz hakkı verdi. Bende Ankarada çıkarılan ANAHTAR adlı dergide, kasım öğretmenler gününde yapılan şiir yarışmasında  birinci gelerek, ödül aldığım şiirimi sundum. Şiiri gereği gibi, dokunaklı, gayet güzel okuyan, değerliarkadaşımız MESUT UZ okudu. Daha sonra, ŞENER GÖK'e yazdığım,  özel şiirimide gayet güzel, tatlı bir uslupla okudu. Arkadaşlar beğendiler. Bende sevdiğim bir şiir okudum. Onu daha çok beğenerek alkışladılar.
    Zaman zaman bu evde böyle gönül alıcı güzel duygusal geceler oluyor. Bilenler biliyordurya.. İnsanlar, yaptıkları, İYİLİKLERLE ebedileşirler. Maddiyata değer verip, zenginleşme ile değil.. Ayrıca, kendini egoisçe, beğenen, böbürlenen, sözde sanatkarlarıda esefle görüyoruz. Onlar anılmaz, zamanla yok olur giderler. Herkes ŞENER GÖK gibi HADDİNİ bilmeli Sevmeli, sevilmeli. Ogece benim, SEVGİ, saygı, neşeyle geçen, kalbimin derinliklerinde silinmeyen derin izler bırakan, bir gece olarak geçti. Bize öyle, duygusal, unutulmaz, bir gece geçiren ŞENER GÖK ve ekibi BAYAN, BAY, değerli SANATKARLARA, taktir ve teşekkürlerimle SEVGİ ve saygılarımı sunuyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş