Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

AĞIZDAKİ DİLİMİZ

       Her canlının mutlaka dili vardır. En önemli dilde, insanların ağzındaki DİLDİR. Ağzımızdaki dilimiz, buruk kalmasın. Dilimiz döndüğü kadar, atalarımızın deyimlerine değinelim:         1- Kötü laf, yılan gibidir, deliğine girmez.         2-İyi söz, demir kapıyı açar.         3-İnsan ağır yüke, tahammül eder.Ağır lafa edemez.Ağır laf ruha biner.Ağır yük,vücudun her yerinden destek alarak kaldırılır.         4-Fena bir kadın,kötü sözleriyle, aileyi perişan eder.Akıllı bir erkek,fena bir kadına kapılmamalı, sözüne de inanmamalı Hz. MUHAMMED         5-Çok havlayan köpek,ısırmaz.  Çok konuşan boş konuşur.         6-MONTAGON:da: En mesut izdivaç, kör bir kadının, sağır bir erkekle evlenmesidir. Bu konuda, deyimlerde çoktur mesela <<Ağzı varda,dili yok>>derler         Ağız olunca.o ağızda DİLDE olmalı. Konuşmalı o dil, rahatça. Ağızda buruk kalmamalı. HAYIR da demeli EVET de...         Yalancıyı, yağcıyı,haklıyı,haksızı birbirinden ayırmalı. DİL Doğrunun, dokuz köyden, nasıl kovulduğunu, gündeme getirmeli. Gerçekleri anlatmalı, mertçe, bir bir.         Yağcılar değil, mert olanlar, edilmeli taktir. İşte o zaman, bizde kalmayız yaya. Yeri de gelir çıkarız aya. Nerede o günler hani? Biz göremedik, gitti.         Görenlere NE MUTLU diyelim bari. Ekonomide, kültürde, sanatta,teknikte,ileri giden,konuşmada hür olan ülkeleri görüyoruz. Üzülüyoruz.         Bide BASINA bile baskı var.         Basın hiçbir zaman baskı altına girmemeli. Basın VATANDAŞIN, gözü, kulağı,yol gösteren kılavuzu,rehberidir. Bu bir gerçek. Görüyoruz. Görüyorlar. Görsünler.         DİL:Haklıyı,haksızı,bileni, bilmeyeni, iyiyi, kötüyü birbirinden ayıran, ağızda bir organdır. Önemi bilinmeli, gereken değerde VERİLMELİ.         BİR İNSAN HİÇ KONUŞMAZSA,         YOK BİLİNİR,YANAN PİLİ.         EĞER FAZLA KONUŞURSA,         SÖNER OLUR, YANAN PİLİ.         Özelliklerini özetle anlattım DİLİN. o dilin önemini sizde bilin, yeri gelince susun az konuşun.  
Ekleme Tarihi: 13 Mart 2018 - Salı

AĞIZDAKİ DİLİMİZ

       Her canlının mutlaka dili vardır. En önemli dilde, insanların ağzındaki DİLDİR. Ağzımızdaki dilimiz, buruk kalmasın. Dilimiz döndüğü kadar, atalarımızın deyimlerine değinelim:
        1- Kötü laf, yılan gibidir, deliğine girmez.
        2-İyi söz, demir kapıyı açar.
        3-İnsan ağır yüke, tahammül eder.Ağır lafa edemez.Ağır laf ruha biner.Ağır yük,vücudun her yerinden destek alarak kaldırılır.
        4-Fena bir kadın,kötü sözleriyle, aileyi perişan eder.Akıllı bir erkek,fena bir kadına kapılmamalı, sözüne de inanmamalı Hz. MUHAMMED
        5-Çok havlayan köpek,ısırmaz.  Çok konuşan boş konuşur.
        6-MONTAGON:da: En mesut izdivaç, kör bir kadının, sağır bir erkekle evlenmesidir. Bu konuda, deyimlerde çoktur mesela <<Ağzı varda,dili yok>>derler
        Ağız olunca.o ağızda DİLDE olmalı. Konuşmalı o dil, rahatça. Ağızda buruk kalmamalı. HAYIR da demeli EVET de...
        Yalancıyı, yağcıyı,haklıyı,haksızı birbirinden ayırmalı. DİL Doğrunun, dokuz köyden, nasıl kovulduğunu, gündeme getirmeli. Gerçekleri anlatmalı, mertçe, bir bir.
        Yağcılar değil, mert olanlar, edilmeli taktir. İşte o zaman, bizde kalmayız yaya. Yeri de gelir çıkarız aya. Nerede o günler hani? Biz göremedik, gitti.
        Görenlere NE MUTLU diyelim bari. Ekonomide, kültürde, sanatta,teknikte,ileri giden,konuşmada hür olan ülkeleri görüyoruz. Üzülüyoruz.
        Bide BASINA bile baskı var.
        Basın hiçbir zaman baskı altına girmemeli. Basın VATANDAŞIN, gözü, kulağı,yol gösteren kılavuzu,rehberidir. Bu bir gerçek. Görüyoruz. Görüyorlar. Görsünler.
        DİL:Haklıyı,haksızı,bileni, bilmeyeni, iyiyi, kötüyü birbirinden ayıran, ağızda bir organdır. Önemi bilinmeli, gereken değerde VERİLMELİ.
        BİR İNSAN HİÇ KONUŞMAZSA,
        YOK BİLİNİR,YANAN PİLİ.
        EĞER FAZLA KONUŞURSA,
        SÖNER OLUR, YANAN PİLİ.
        Özelliklerini özetle anlattım DİLİN. o dilin önemini sizde bilin, yeri gelince susun az konuşun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş