Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

İKTİDAR VE MUHALEFET

  İKTİDAR: Bir yarışta, üstünlüğü ele geçirmek.   MUHALEFETTE: Üstünlüğü elde, edememek.   Hükümeti kurma yarışında var olan her ulus, bu yarışa katılmak zorundadır.   Bu yarışa katılan bazı uluslar, katılma barajı koyarlar. bazı uluslarda hiç koymazlar.   Bende yetkili olsam, yüzde barajını hiç koymam.   Her Oyun bir değer taşıdığını bilir, ona önem verirdim mesela bizde yani Türkiyemizde partileri seçime katılma oranı, yüzde on olarak, yıllar yılı devam edip gidiyor. Bunu hangi hükümet, hangi gerçeklerde, hangi akla dayanarak koymuşsa, kılını bile kıpırdatan olmamış. Şimdi iktidarda çok güçlü bir hükümet var. AK PARTİ HÜKÜMETİ, BAHÇELİYİ bir yana bırak.Onun ne olduğu belli değil. İTİDARMI, MUHALEFET Mİ?   Seçime nasıl girecek? Seçmen oyunu nasıl verecek?   TÜRKİYEMİZ CUMHURİYETLE yönetiliyor.   CUMHURİYETİ, padişahlık saltanatından temizleyerek kim kurdu?   Tüm dünya da bilir O  TÜRK'Ü, ATATÜRK'Ü...   Partili bir hayat yoktu o zaman. LİDER ATATÜRK' ün kurduğu tek parti vardı.   CUMHURİYET HALK PARTİSİ.   Cumhurbaşkanı kendisi, başbakanda İSMET İNÖNÜ idi. Vatandaşlar arasında, ayrım, gayrım yok, hak, ADALET eşit olarak gerektiği gibi uygulanıyordu. İNÖNÜ cumhurbaşkanı oldu. Çok partili dönem başlayınca, bu düzen bozulur gibi oldu.   DEMOKRAT PARTİ geldi iktidara.   Cumhurbaşkanı CELAL BAYAR.   Başbakan, ADNAN MENDERES.   Memleketi uzun yıllar iyi niyetle yönettiler. kaderleri öyle imiş, feci şekilde gittiler.   Böylece çok partili yaşam başlamış oldu.   İyimi oldu, kötümü oldu?.. Onun yorumunu yapmak ilgililere düşer.   Şu anda seçime giren veya girecek olan ülkemizde kaç parti var tam olarak bilemeyiz. ilgililer bilir. bizim bilmemiz mümkün değil. Zira giren partilerde oluyor, kapananlarda.   Kısaca kendi önerilerime değineyim: hani bir söz var:<< Nerde çokluk orda (b...luk) olur.>> Türkiye de aklına esen parti kuruyor.   Onun da belirli bir sınırı olmalı. Mesela: beşten fazla veya ondan fazlası olmamalı gibi. kurulan parti, hangi yönlü ise, o yönlü yoluna devam etmesini bilmeli.   Bilmeyenleri görüyor, hayretler içinde kalıyoruz.    Şimdi iktidarda kim var: AK PARTİSİ.   Ne zamandan beri? on altı yılı aştı bile.   Memnun olanda var, olmayanda...kim memnun, kim değil?.. o bir vatandaş sırrıdır bilinmez, herkese de güvenilmez.   Gene de partilerde var bir gayret...   Kimi İKTİDAR, kimi MUHALEFET. Ne diyelim:   Ha gayret. Sabret gönül sabret...  
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2017 - Cuma

İKTİDAR VE MUHALEFET

  İKTİDAR: Bir yarışta, üstünlüğü ele geçirmek.
  MUHALEFETTE: Üstünlüğü elde, edememek.
  Hükümeti kurma yarışında var olan her ulus, bu yarışa katılmak zorundadır.
  Bu yarışa katılan bazı uluslar, katılma barajı koyarlar. bazı uluslarda hiç koymazlar.
  Bende yetkili olsam, yüzde barajını hiç koymam.
  Her Oyun bir değer taşıdığını bilir, ona önem verirdim mesela bizde yani Türkiyemizde partileri seçime katılma oranı, yüzde on olarak, yıllar yılı devam edip gidiyor. Bunu hangi hükümet, hangi gerçeklerde, hangi akla dayanarak koymuşsa, kılını bile kıpırdatan olmamış. Şimdi iktidarda çok güçlü bir hükümet var. AK PARTİ HÜKÜMETİ, BAHÇELİYİ bir yana bırak.Onun ne olduğu belli değil. İTİDARMI, MUHALEFET Mİ?
  Seçime nasıl girecek? Seçmen oyunu nasıl verecek?
  TÜRKİYEMİZ CUMHURİYETLE yönetiliyor.
  CUMHURİYETİ, padişahlık saltanatından temizleyerek kim kurdu?
  Tüm dünya da bilir O  TÜRK'Ü, ATATÜRK'Ü...
  Partili bir hayat yoktu o zaman.
LİDER ATATÜRK' ün kurduğu tek parti vardı.
  CUMHURİYET HALK PARTİSİ.
  Cumhurbaşkanı kendisi, başbakanda İSMET İNÖNÜ idi. Vatandaşlar arasında, ayrım, gayrım yok, hak, ADALET eşit olarak gerektiği gibi uygulanıyordu. İNÖNÜ cumhurbaşkanı oldu. Çok partili dönem başlayınca, bu düzen bozulur gibi oldu.
  DEMOKRAT PARTİ geldi iktidara.
  Cumhurbaşkanı CELAL BAYAR.
  Başbakan, ADNAN MENDERES.
  Memleketi uzun yıllar iyi niyetle yönettiler. kaderleri öyle imiş, feci şekilde gittiler.
  Böylece çok partili yaşam başlamış oldu.
  İyimi oldu, kötümü oldu?.. Onun yorumunu yapmak ilgililere düşer.
  Şu anda seçime giren veya girecek olan ülkemizde kaç parti var tam olarak bilemeyiz. ilgililer bilir. bizim bilmemiz mümkün değil. Zira giren partilerde oluyor, kapananlarda.
  Kısaca kendi önerilerime değineyim:
hani bir söz var:<< Nerde çokluk orda (b...luk) olur.>> Türkiye de aklına esen parti kuruyor.   Onun da belirli bir sınırı olmalı. Mesela: beşten fazla veya ondan fazlası olmamalı gibi.
kurulan parti, hangi yönlü ise, o yönlü yoluna devam etmesini bilmeli.
  Bilmeyenleri görüyor, hayretler içinde kalıyoruz. 
  Şimdi iktidarda kim var: AK PARTİSİ.
  Ne zamandan beri? on altı yılı aştı bile.
  Memnun olanda var, olmayanda...kim memnun, kim değil?.. o bir vatandaş sırrıdır bilinmez, herkese de güvenilmez.
  Gene de partilerde var bir gayret...
  Kimi İKTİDAR, kimi MUHALEFET. Ne diyelim:
  Ha gayret. Sabret gönül sabret...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş