Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

EVLİLİKTE AİLE

    Önce EVLİLİĞİN ne olduğunu bilelim.     EVLİLİK: Üzüntüleri, rahatsızlıkları, önler.     Enerjiyi arttırır. İnsanın erken çökmesini, vakitsiz ihtiyarlamasına mani olur. İnsanı, her türlü fenalıklardan, korur ve kurtarır. Sağlık ve saadeti güçlendirir.     EFLATUN bakın ne diyor << Ağacı kurt, insanı dert kudurtur.>> işte bu dert, eşler arasında evlilikte AİLEDE oluşan dertlerdir.      Nasıl evlilikte bu dertler oluşur? Cahil, görgüsüz, bilgisiz SEVGİSİZ oluşan ailelerde bu dertler oluşur.     Zenginlik, mevki, makam, şan, şöhret, maddiyata dayalı evliliklerde, sevgi, saadet değil felaket aranır.     Her şey gelip geçicidir. Baki kalan SEVGİDİR. SEVGİ…      Büyük şair ORHAN SEYFİ ORHUN bakınız ne diyor:     << büyülüyor ruhumu, tıpkı bir sihir gibi.>>     8. EDVAR genç yaşta, kral olur. Gelenek, göreneklere göre evlenmesi gerekir. O gelenek göreneklere uymaz. Köyde görüp sevdiği bir kızla evlenmek ister ve evlenmeye TACI TAHTI bırakarak karar verir. Veda konuşması yapar, ayrılır.     Veda konuşmasını şöyle bitirir:     << Ne saray isterim, nede başa taç, gönlüm süse değil SEVGİYE muhtaç.>>     Bu konular, apayrı derin konulardır. Zamanı gelince daha geniş değiniriz.     Biz gelelim şimdi bizim ülkemiz ve Ordu’muzda oluşan AŞIRI ve modern EVLİLİKLERE.     Mesela bir örnek verelim, bizim GAZETEMİZİN yazı işleri müdürü, sevgili BİRCAN’IMIZA ve eşi HAKAN’A. Bu iki değerli gençlerimiz, benimde bildiğim tanıdığım kadarıyla, aylardır, yıllardır birbirlerini EVLİLİĞE,     AİLELERDE dahil hazırlamakta idiler. Sabırla evlilik gününü beklediler. Ve nihayet o günler :     20 kasım-2017 günü Aileler arası yapılan DÜĞÜNLE sona erdi. Böyle anlaşmalı, bilinçli evliliklerde, huzursuzluk, gam, keder asla olmaz. Saadetler dileğiyle tebrik ederim. Şimdi biz EVLİLİĞİ bir ŞİİRLE bağlayalım:     GELİN İLE KAYNANA     Alo Gelin     Hey kaynana kayna, kaya düşsün başına.     Daha kırka gelmedin, girdim seksen yaşına.     Aldı kaynana :     Bana baksana gelin. Sen ne biçim gelinsin?..     Senin gibi gelinler, yerin dibine girsin.     Aldı gelin:      Yeter çektiğim çile, tut kaynana dilini.     Oğlun nerde bulacak, benim gibi gelini?..     Aldı kaynana:     Gel bir karar verelim, oturalım diz dize .      Görenler öyle görsün, örnek desinler bize      Aldı gelin:     Sen annesin, ben gelin, bal damladı dilinden.   Her zaman saygı ile, ÖPERİM ELLERİNDEN     Mesut olan, EVLİLİKLERDE, SEVGİ, SAYGI, SAMİMİYET vardır. Kırgınlık, dargınlık, hırs, öfke, saygısızlık, hiç olmaz.      Bütün evliliklerin, böyle SEVGİYE dayalı olması dileğiyle. 
Ekleme Tarihi: 11 Aralık 2017 - Pazartesi

EVLİLİKTE AİLE

    Önce EVLİLİĞİN ne olduğunu bilelim.
    EVLİLİK: Üzüntüleri, rahatsızlıkları, önler.     Enerjiyi arttırır. İnsanın erken çökmesini, vakitsiz ihtiyarlamasına mani olur. İnsanı, her türlü fenalıklardan, korur ve kurtarır. Sağlık ve saadeti güçlendirir.
    EFLATUN bakın ne diyor << Ağacı kurt, insanı dert kudurtur.>> işte bu dert, eşler arasında evlilikte AİLEDE oluşan dertlerdir. 
    Nasıl evlilikte bu dertler oluşur? Cahil, görgüsüz, bilgisiz SEVGİSİZ oluşan ailelerde bu dertler oluşur.
    Zenginlik, mevki, makam, şan, şöhret, maddiyata dayalı evliliklerde, sevgi, saadet değil felaket aranır.
    Her şey gelip geçicidir. Baki kalan SEVGİDİR. SEVGİ… 
    Büyük şair ORHAN SEYFİ ORHUN bakınız ne diyor:
    << büyülüyor ruhumu, tıpkı bir sihir gibi.>>
    8. EDVAR genç yaşta, kral olur. Gelenek, göreneklere göre evlenmesi gerekir. O gelenek göreneklere uymaz. Köyde görüp sevdiği bir kızla evlenmek ister ve evlenmeye TACI TAHTI bırakarak karar verir. Veda konuşması yapar, ayrılır.
    Veda konuşmasını şöyle bitirir:
    << Ne saray isterim, nede başa taç, gönlüm süse değil SEVGİYE muhtaç.>>
    Bu konular, apayrı derin konulardır. Zamanı gelince daha geniş değiniriz.
    Biz gelelim şimdi bizim ülkemiz ve Ordu’muzda oluşan AŞIRI ve modern EVLİLİKLERE.
    Mesela bir örnek verelim, bizim GAZETEMİZİN yazı işleri müdürü, sevgili BİRCAN’IMIZA ve eşi HAKAN’A. Bu iki değerli gençlerimiz, benimde bildiğim tanıdığım kadarıyla, aylardır, yıllardır birbirlerini EVLİLİĞE,     AİLELERDE dahil hazırlamakta idiler. Sabırla evlilik gününü beklediler. Ve nihayet o günler :     20 kasım-2017 günü Aileler arası yapılan DÜĞÜNLE sona erdi. Böyle anlaşmalı, bilinçli evliliklerde, huzursuzluk, gam, keder asla olmaz. Saadetler dileğiyle tebrik ederim. Şimdi biz EVLİLİĞİ bir ŞİİRLE bağlayalım:

    GELİN İLE KAYNANA
    Alo Gelin
    Hey kaynana kayna, kaya düşsün başına.
    Daha kırka gelmedin, girdim seksen yaşına.
    Aldı kaynana :
    Bana baksana gelin. Sen ne biçim gelinsin?..
    Senin gibi gelinler, yerin dibine girsin.
    Aldı gelin: 
    Yeter çektiğim çile, tut kaynana dilini.
    Oğlun nerde bulacak, benim gibi gelini?..
    Aldı kaynana:
    Gel bir karar verelim, oturalım diz dize . 
    Görenler öyle görsün, örnek desinler bize 
    Aldı gelin:
    Sen annesin, ben gelin, bal damladı dilinden.
  Her zaman saygı ile, ÖPERİM ELLERİNDEN
    Mesut olan, EVLİLİKLERDE, SEVGİ, SAYGI, SAMİMİYET vardır. Kırgınlık, dargınlık, hırs, öfke, saygısızlık, hiç olmaz. 
    Bütün evliliklerin, böyle SEVGİYE dayalı olması dileğiyle. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş