Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

ESNAF SPOR KULÜBÜNÜN KURULUŞU

Değerli arkadaşım dostum ve de meslektaşım YAVUZ ORDU HAYAT GAZETESİNDE araştırmacı yazar. YAVUZ KALYONCU, mazide iz bırakmış, belgeleriyle değerleri gündeme getirerek bizlere mazimizi hatırlatıp, HEY GİDİ GÜNLER HEY!.. Dedirtiyor.  Sağolsun beni de unutmamış,bu arada. ESNAFSPOR KULÜBÜNÜ kuruluşumla, HALK EVİNDE yapılan davul zurnalı düğünümde, belgelerle değinmiş. Bende şimdi sizlere,  onun değinmediği durumlara değinerek, daha geniş bilgi vereceğim. Kısaca(1958) yılında Halk evinde düğünümüz yapıldı. O zamanlar damadın, yol göstereni birde sağdıcı olurdu. Benim sağdıcım da, Ordu'nun en namlı ve şanlılarından PAŞA denilen RASİM AKÇEVRE idi.  Şarkı, türkü, davul zurnalı oyunlar, en namlı düğünler arasında birinci sırayı aldı. Hepsini de PAŞA  organize etti getirdi.  Davulcu, zurnacıları pek tanımıyorum ama, türkücü, şarkıcıları çok iyi tanıyorum. Şarkıcı ÇAĞLAYAN KARAHAN. Baldızım o zaman öğrenci idi. Türkücü, ÜMİT TOKCAN. O zaman oda öğrenci idi. Toplum içinde ilk türküsünü benim düğünde söyledi. Biz şimdi gelelim ESNAFSPORUN kuruluşuna. Çorum ili meslek Lisesinde öğretmendim. Orada amatör takımlar vardı.  Bende maçlara gider izlerdim. En güçlüde onların ESNAFSPOR takımı idi. Başkan ve ilgililerle, ayrı görüşüp konuştum. Beni de yönetime almak istediler.   Ordulu olduğumu söyledim. Orada böyle bir takım var mı dediler. Bende yok dedim. Böyle bir takımı kurmamı tavsiye ettiler. Bende Ordu'ya tayin oldum.  Dilekçemi yazıp hemen,  o zaman spordan yetkili (rahmetli) KARA ALİ ye verdim. Dilekçemi kabul etmedi. En az yedi kişilik yönetim kurulu olacak dedi. Yönetim kuruluna kimse para gider diye girmek istemedi. Neyse zorla yönetim kurulunu oluşturdum. Onayladım aldım, Ankara'ya federasyona gittim. Orada da bin bir zorluklarla karşılaştım zorda olsa iş bitti. Benim amacım, mahallemizin yalın ayak top oynayan gençlerimize sahip çıkıp bir yön vermekti.  TURGAY ARİF, UĞUR ve diğer yeteneklere yön vermekti. TURGAYLA, ARİFİN nüfus kağıtlarını alarak Ankara'ya gittim ve lisanslarını çıkardım. Babaları izin vermiyordu. AZİZ TOKATI oyuncu olarak takım kaptanı yaptım. Takım böylece kurulmuş oldu. Zamanla takım rayına oturmuş olduğunu gördüler.  Başta AZİZ TOKAT, olmak üzere ESNAF SPORKULÜBÜNE emeği geçmiş, eski ve yeni, yönetici       ve oyunculara, şahsım adına, candan teşekkür eder,her sahada başarılı olmaları dileklerimle, SEVGİLERİMİ sunarım Her ne kadar AZİZ TOKAT la aramızda olumsuz olaylar olsa da,ben onların hepsini mazinin derinliklerine gömdüm. Önemli olan KULÜBÜN ayakta durması. Yarım asırdan fazla işte ayakta başarılı olarak dimdik duruyor.       Bu vesileyle AZİZ TOKATI ayrıca tebrik ediyor kutluyor, başarılarının, yıllar yılı, devamını diliyorum.
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2018 - Cuma

ESNAF SPOR KULÜBÜNÜN KURULUŞU

Değerli arkadaşım dostum ve de meslektaşım YAVUZ ORDU HAYAT GAZETESİNDE araştırmacı yazar. YAVUZ KALYONCU, mazide iz bırakmış, belgeleriyle değerleri gündeme getirerek bizlere mazimizi hatırlatıp, HEY GİDİ GÜNLER HEY!.. Dedirtiyor. 
Sağolsun beni de unutmamış,bu arada. ESNAFSPOR KULÜBÜNÜ kuruluşumla, HALK EVİNDE yapılan davul zurnalı düğünümde, belgelerle değinmiş.
Bende şimdi sizlere,  onun değinmediği durumlara değinerek, daha geniş bilgi vereceğim. Kısaca(1958) yılında Halk evinde düğünümüz yapıldı. O zamanlar damadın, yol göstereni birde sağdıcı olurdu. Benim sağdıcım da, Ordu'nun en namlı ve şanlılarından PAŞA denilen RASİM AKÇEVRE idi. 
Şarkı, türkü, davul zurnalı oyunlar, en namlı düğünler arasında birinci sırayı aldı. Hepsini de PAŞA  organize etti getirdi. 
Davulcu, zurnacıları pek tanımıyorum ama, türkücü, şarkıcıları çok iyi tanıyorum. Şarkıcı ÇAĞLAYAN KARAHAN. Baldızım o zaman öğrenci idi. Türkücü, ÜMİT TOKCAN. O zaman oda öğrenci idi.
Toplum içinde ilk türküsünü benim düğünde söyledi. Biz şimdi gelelim ESNAFSPORUN kuruluşuna. Çorum ili meslek Lisesinde öğretmendim. Orada amatör takımlar vardı. 
Bende maçlara gider izlerdim. En güçlüde onların ESNAFSPOR takımı idi. Başkan ve ilgililerle, ayrı görüşüp konuştum. Beni de yönetime almak istediler.
  Ordulu olduğumu söyledim. Orada böyle bir takım var mı dediler. Bende yok dedim. Böyle bir takımı kurmamı tavsiye ettiler. Bende Ordu'ya tayin oldum. 
Dilekçemi yazıp hemen,  o zaman spordan yetkili (rahmetli) KARA ALİ ye verdim. Dilekçemi kabul etmedi. En az yedi kişilik yönetim kurulu olacak dedi.
Yönetim kuruluna kimse para gider diye girmek istemedi. Neyse zorla yönetim kurulunu oluşturdum. Onayladım aldım, Ankara'ya federasyona gittim.
Orada da bin bir zorluklarla karşılaştım zorda olsa iş bitti. Benim amacım, mahallemizin yalın ayak top oynayan gençlerimize sahip çıkıp bir yön vermekti. 
TURGAY ARİF, UĞUR ve diğer yeteneklere yön vermekti.
TURGAYLA, ARİFİN nüfus kağıtlarını alarak Ankara'ya gittim ve lisanslarını çıkardım. Babaları izin vermiyordu. AZİZ TOKATI oyuncu olarak takım kaptanı yaptım.
Takım böylece kurulmuş oldu. Zamanla takım rayına oturmuş olduğunu gördüler. 
Başta AZİZ TOKAT, olmak üzere ESNAF SPORKULÜBÜNE emeği geçmiş, eski ve yeni, yönetici
      ve oyunculara, şahsım adına, candan teşekkür eder,her sahada başarılı olmaları dileklerimle, SEVGİLERİMİ sunarım Her ne kadar AZİZ TOKAT la aramızda olumsuz olaylar olsa da,ben onların hepsini mazinin derinliklerine gömdüm.
Önemli olan KULÜBÜN ayakta durması. Yarım asırdan fazla işte ayakta başarılı olarak dimdik duruyor.
      Bu vesileyle AZİZ TOKATI ayrıca tebrik ediyor kutluyor, başarılarının, yıllar yılı, devamını diliyorum.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş