Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

DİŞ SAĞLIĞI VE ÖNEMİ

    İnsan vücudun da  sayma ile anlatılmaz, bir sürü ince, uzun, büyük, küçük, görünür görünmez, çeşitli organlar var. İnsan vücudunu, BAŞ ve GÖVDE  olarak ikiye ayıralım. BAŞTA neler var, BEYİN, göz, kulak, burun, dil ve DİŞ. Daha da vardı ya… biz bu kadarını biliyoruz.     GÖVDEYE gelince, saymayla bitmeyecek kadar çeşitli organlar var.     Çoğu doktorlarda bilemez ya…     Biz gelelim, küçük, büyük, gördüğümüz, bildiğimiz DİŞİMİZE.     Bir yaşında görünür, tek yük ağızda dişler.     Seneden seneye çoğalır, otuz ikiye kadar gider.          Her şey (yani organlarımız) dişlerin düzgün çalışmasına bağlıdır. Dişin iyi çalışmaması, bütün organları da, temelinden etkiler, rahatlatır.     Diş neye benzer, köy değirmenlerine.     Eskiden mısır, buğday ve benzeri ürünleri, değirmende öğütür haline getirirdik.     Bende o değirmenlerde, çok mısır, buğday öğütmüştüm. Değirmen taşları, yeni, bakımlı olursa, unda öyle ince ve kaliteli olur.     Kötü değirmende un, kalitesiz olur.     Gelelim şimdi biz DİŞİN ÖZELLİKLERİNE     Yedi yaşlarında DİŞ BAKIMI başlamalı.     Anne baba çocuğa, ihmal etmeden, fırçanın, macunun, nasıl kullanıldığını öğretmeli.  Okulda da öğretmen daha kapsamlı bu konuya değinmeli. Anne, baba, öğretmen, ilgisiz, bilgisiz kalırsa, çocuk ihmal edilmiş olur, yirmi yaşına gelmeden ağızda dişler bozulur.     Dişler ihmalkarlıktan, çürür bozulur, ağrılar, sıkıntılar vermeye başlar.      Yani değirmen taşları, çalışamaz hale gelir.     Bozulan dişler, tamir edilse bile, bir daha eski haline gelmez. Yani taşıma su ile değirmen dönmez. Daha yaş kırkına gelmeden, takma dişler devreye girer. Ana DİŞLERİN yerini takma dişler alır. Neden? Ağız diş sağlığına, zamanında dikkat edilmediğinden. Haliyle bende zamanında, ağız diş sağlığına dikkat edemediğimden, ağzımda otuz iki dişten, bir tane bile kalmadı.          Kalmadı da ne oldu? Takma dişlerin sıkıntısında başladı. Sıkıntımı gidermek için Ordu DİŞ HASTANESİNE  gittim. Baş tabibi göreyim dedim. Benim doktorumda o idi. DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ HAFTASI İMİŞ. O gün orada yoktu. Bende hastane müdürü KEMALETTİN Beyi ziyarete gittim. Samimi sempatik candan bir arkadaş . baştabip hakkında gerekli bilgileri aldım. Biraz sohbet edip ayrıldım. Ben ayrıldım ama, sıkıntı benden ayrılmadı. Doktorumla buluşunca, sıkıntımın gideceğini biliyorum. Gençlere bir hatırlatma yapayım.     Sevgili GENÇLER!.. Gençliğinizde DİŞİNİZİN en kıymetli bir ORGAN olduğunu bilin. Gereken ilgiyi gösterin başta ve vücutta var olan ORGANLARIN çalışmaları, ağızdaki DİŞLERİN ANA DİŞİ olarak kalmasına bağlıdır. DİŞTİR sağlıkta başta olan.     Gerisi yalan… Çürümezse hiç DİŞİN, sağlam olur her işin.
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2017 - Perşembe

DİŞ SAĞLIĞI VE ÖNEMİ

    İnsan vücudun da  sayma ile anlatılmaz, bir sürü ince, uzun, büyük, küçük, görünür görünmez, çeşitli organlar var. İnsan vücudunu, BAŞ ve GÖVDE  olarak ikiye ayıralım. BAŞTA neler var, BEYİN, göz, kulak, burun, dil ve DİŞ. Daha da vardı ya… biz bu kadarını biliyoruz.
    GÖVDEYE gelince, saymayla bitmeyecek kadar çeşitli organlar var.
    Çoğu doktorlarda bilemez ya…
    Biz gelelim, küçük, büyük, gördüğümüz, bildiğimiz DİŞİMİZE.
    Bir yaşında görünür, tek yük ağızda dişler.
    Seneden seneye çoğalır, otuz ikiye kadar gider.     
    Her şey (yani organlarımız) dişlerin düzgün çalışmasına bağlıdır. Dişin iyi çalışmaması, bütün organları da, temelinden etkiler, rahatlatır.
    Diş neye benzer, köy değirmenlerine.
    Eskiden mısır, buğday ve benzeri ürünleri, değirmende öğütür haline getirirdik.
    Bende o değirmenlerde, çok mısır, buğday öğütmüştüm. Değirmen taşları, yeni, bakımlı olursa, unda öyle ince ve kaliteli olur.
    Kötü değirmende un, kalitesiz olur.
    Gelelim şimdi biz DİŞİN ÖZELLİKLERİNE
    Yedi yaşlarında DİŞ BAKIMI başlamalı.
    Anne baba çocuğa, ihmal etmeden, fırçanın, macunun, nasıl kullanıldığını öğretmeli.  Okulda da öğretmen daha kapsamlı bu konuya değinmeli. Anne, baba, öğretmen, ilgisiz, bilgisiz kalırsa, çocuk ihmal edilmiş olur, yirmi yaşına gelmeden ağızda dişler bozulur.
    Dişler ihmalkarlıktan, çürür bozulur, ağrılar, sıkıntılar vermeye başlar. 
    Yani değirmen taşları, çalışamaz hale gelir.
    Bozulan dişler, tamir edilse bile, bir daha eski haline gelmez. Yani taşıma su ile değirmen dönmez. Daha yaş kırkına gelmeden, takma dişler devreye girer. Ana DİŞLERİN yerini takma dişler alır. Neden? Ağız diş sağlığına, zamanında dikkat edilmediğinden. Haliyle bende zamanında, ağız diş sağlığına dikkat edemediğimden, ağzımda otuz iki dişten, bir tane bile kalmadı.     
    Kalmadı da ne oldu? Takma dişlerin sıkıntısında başladı. Sıkıntımı gidermek için Ordu DİŞ HASTANESİNE  gittim. Baş tabibi göreyim dedim. Benim doktorumda o idi. DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ HAFTASI İMİŞ. O gün orada yoktu. Bende hastane müdürü KEMALETTİN Beyi ziyarete gittim. Samimi sempatik candan bir arkadaş . baştabip hakkında gerekli bilgileri aldım. Biraz sohbet edip ayrıldım. Ben ayrıldım ama, sıkıntı benden ayrılmadı. Doktorumla buluşunca, sıkıntımın gideceğini biliyorum. Gençlere bir hatırlatma yapayım.
    Sevgili GENÇLER!.. Gençliğinizde DİŞİNİZİN en kıymetli bir ORGAN olduğunu bilin. Gereken ilgiyi gösterin başta ve vücutta var olan ORGANLARIN çalışmaları, ağızdaki DİŞLERİN ANA DİŞİ olarak kalmasına bağlıdır. DİŞTİR sağlıkta başta olan.
    Gerisi yalan… Çürümezse hiç DİŞİN, sağlam olur her işin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş