Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK

    Böyle bir ata sözümüz var. Bilirsiniz.     Bu sözü, biraz açalım bakalım.     Bazı makam ve görevlere gelen kişileri kapsamına alır, bu deyim.     Mesela, belediye başkanları ve oyunlarla orta hakemler gibi.     Bu ne demek oluyor? Her şeyin, en iyisini ve de doğrusunu ben bilirim. Benden başka bilen olmaz. Onun için DÜDÜK benim elimde. Onun için, dediğim dedik...     Bana karşı gelinmez. Gelirse belasını bulur.   Bu tip kendilerini dev aynasında gören, HAKEM ve BELEDİYE BAŞKANLARINI çok gördük.     Bende milli hakem olarak çok düdük çaldım ama, belediye başkanlığı nasip olmadı.     Bazı zengin olup, düdük benim elimde diyen kendini akıllı zanneden, delileri de çok gördük.          Zenginlik önemli değil, ADAM olmak önemli.          En önemli düdük, genelde belediye başkanlarının elinde.     Bir futbol hakemi, iyi kötü, bir maçı doksan dakikada bitiriyor.  Bazıları bitiremiyor yarı yolda yaya kalıp, bırakıp kaçıyor ya...     Belediye başkanlarının maçı ise, dört beş sene bir aksilik çıkmazsa devam ediyor.     Ordu'muzda çok yönlü başkanlar geldi geçti.     Günahı, sevabıyla geçenler geçti gittiler.     Bir zamanlar KÖY  AĞALARIDA vardı, dediğim dedik, çaldığım DÜDÜK diyenler arasında.     Şimdi yok gibi...     Zira herkes kendini ağa sanıyor da...     Çok derinlere dalmadan BELEDİYE BAŞKANLARINI ele alalım.     SEYİT TORUN, on sene  Ordu’da, DÜDÜK onun elinde idi. Basında ona yardımcı idi ama, basına pek önem  vermedi.Gene kalmak niyetindeydi ama olmadı.     O devranda öyle bitti.     İki başkan birden geldi. 1-ENVER YILMAZ          2-ENGİN TEKİNTAŞ     İkisi de  çok hızlı değiller yavaşlar.     Maçları hızla devam ediyor.     3-4 sene hizmette beraberlik söz konusu.     Birbirlerine üstünlük sağlamaları için Ordu'ya renk katacak 19 EYLÜL STADI, BOZTEPE'Yİ ele almak, METEOROLOJİ, KIZ MESLEK LİSESİ ve VALİ KONAĞINI güzelim SAHİLİMİZDEN mutlak kaldırılması gerekir.     Taktire değer yapılan işler kendini farkettiriyor.     Gün doğmadan, nelerin nasıl değişeceğini, beraberce bekliyoruz. Ve bir bağlantı yapalım.     AKLI İYİ KULLANANLAR,     HEM SAYILIR, HEM SEVİLİR.     TOPLUMLARDA BU İNSANLAR,     HER YÖNÜYLE ÖNDE GELİR.     Sözün SÖZ, çaldığında SAZ olmalı.   Bakalım  SÖZ nasıl olacak, MAÇ nasıl bitecek?  
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2018 - Çarşamba

DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK

    Böyle bir ata sözümüz var. Bilirsiniz.
    Bu sözü, biraz açalım bakalım.
    Bazı makam ve görevlere gelen kişileri kapsamına alır, bu deyim.
    Mesela, belediye başkanları ve oyunlarla orta hakemler gibi.
    Bu ne demek oluyor? Her şeyin, en iyisini ve de doğrusunu ben bilirim. Benden başka bilen olmaz. Onun için DÜDÜK benim elimde. Onun için, dediğim dedik...
    Bana karşı gelinmez. Gelirse belasını bulur.
  Bu tip kendilerini dev aynasında gören, HAKEM ve BELEDİYE BAŞKANLARINI çok gördük.
    Bende milli hakem olarak çok düdük çaldım ama, belediye başkanlığı nasip olmadı.
    Bazı zengin olup, düdük benim elimde diyen kendini akıllı zanneden, delileri de çok gördük.     
    Zenginlik önemli değil, ADAM olmak önemli.     
    En önemli düdük, genelde belediye başkanlarının elinde.
    Bir futbol hakemi, iyi kötü, bir maçı doksan dakikada bitiriyor.  Bazıları bitiremiyor yarı yolda yaya kalıp, bırakıp kaçıyor ya...
    Belediye başkanlarının maçı ise, dört beş sene bir aksilik çıkmazsa devam ediyor.
    Ordu'muzda çok yönlü başkanlar geldi geçti.
    Günahı, sevabıyla geçenler geçti gittiler.
    Bir zamanlar KÖY  AĞALARIDA vardı, dediğim dedik, çaldığım DÜDÜK diyenler arasında.
    Şimdi yok gibi...
    Zira herkes kendini ağa sanıyor da...
    Çok derinlere dalmadan BELEDİYE BAŞKANLARINI ele alalım.
    SEYİT TORUN, on sene  Ordu’da, DÜDÜK onun elinde idi. Basında ona yardımcı idi ama, basına pek önem  vermedi.Gene kalmak niyetindeydi ama olmadı.
    O devranda öyle bitti.
    İki başkan birden geldi.
1-ENVER YILMAZ         
2-ENGİN TEKİNTAŞ
    İkisi de  çok hızlı değiller yavaşlar.
    Maçları hızla devam ediyor.
    3-4 sene hizmette beraberlik söz konusu.
    Birbirlerine üstünlük sağlamaları için Ordu'ya renk katacak 19 EYLÜL STADI, BOZTEPE'Yİ ele almak, METEOROLOJİ, KIZ MESLEK LİSESİ ve VALİ KONAĞINI güzelim SAHİLİMİZDEN mutlak kaldırılması gerekir.
    Taktire değer yapılan işler kendini farkettiriyor.
    Gün doğmadan, nelerin nasıl değişeceğini, beraberce bekliyoruz. Ve bir bağlantı yapalım.
    AKLI İYİ KULLANANLAR,
    HEM SAYILIR, HEM SEVİLİR.
    TOPLUMLARDA BU İNSANLAR,
    HER YÖNÜYLE ÖNDE GELİR.
    Sözün SÖZ, çaldığında SAZ olmalı.
  Bakalım  SÖZ nasıl olacak, MAÇ nasıl bitecek?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş