Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

ANNELER GÜNÜ İMİŞ

  ANNELER GÜNÜ İMİŞ, kim demiş?   AMERİKALI, bir akıllı.   Niye demiş?   Orada yaşayan, uzun yıllar, dostça, arkadaşça, birbirlerinden ayrılmadan, yaşamlarını devam ettiren, bir ANNE ile KIZI varmış.   Günün birinde, anne ölünce kız yapayalnız kalmış. Kendini avutmak için:   Her gün annesinin mezarına gider, dua okur, evine dönermiş.   Bunu gören sözde akıllı bir Amerikalı o günü   ANNELER GÜNÜ olarak gündeme getirmiş.   Önce İngiltere’ye sonra Fransa’ya daha sonrada bize bulaştırmış. Daha sonraları da diğer ülkelere dalga dalga bulaşmış.   Her ülkenin kendine özgü gelenek görenek örf ve adetleri var.   Bize ne Amerika’nın örf ve adetlerinden?   Bütün ülkeler, bu hususta bizi yani TÜRK ULUSUNU örnek alırken, biz ne diye Amerikanın uydusu olalım?   Onlar bizi örnek alsınlar, biz onları değil.   ANNELER GÜNÜ olacak, öyle sıradan bir anne değil, FEDEKAR bir ANNE örnek alınmalı.   İşte size ve dünya uluslarına örnek fedakar ANNEYİ ben, Ordu’dan vereyim.   AYLİN ÖZBEK 26 yaşında.   Oğlu ARAS iki yaşında.   Oturdukları evin üçüncü katı penceresinden düşer. ANNEDE peşinden çığlık atarak yakalamak için atlar. İkisi birden beton zemine düşerler.   Mucizevi şekilde kurtulurlar.   Şimdi onlar ana oğul, Orduda yaşıyorlar.   Tek oğlunu, iki oğlunu şehit eden VATAN SAĞOLSUN diyen acılarla boğuşan nice ANALAR var. Öyle daha nice nice ANNELERDE var ya, neden onlar ANNELER GÜNÜ denilen günde gündeme gelmezde, Amerikada kim olduğu belirsiz bir kadın gündeme gelir?..   Anneler günü oluyor da ne oluyor?   Çiçekçilere gün doğmuş oluyor.   ÇİÇEKÇİLER GÜNÜ desek, daha doğru olur.   Köyünde bağı bahçesiyle ineği danasıyla koyunu kuzusuyla, ördeği, kızı ile toprağı tozu ile uğraşmaktan ANNE GÜNÜNÜN ne olduğunu ne bilecek?   Bilse de eline ne geçecek?..   ANNE ANNEDİR. Onun günü ayı senesi olmaz.   Kalplerde yaşayan, en mukaddes varlıktır.   Fedakar ANNLER devletçe maddi manevi ödüllendirilmelidir. Bir dal çiçeğin bir anlamı olmaz.   Ben öylesi anlamsız günlerin anılmasını uygun görmüyor anılmasını da istemiyorum.   Önce fedakar ANNELERİ sonra bütün ANNELERİ candan kutluyor, hürmetle ellerinden öpüyorum.  
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2016 - Cumartesi

ANNELER GÜNÜ İMİŞ

  ANNELER GÜNÜ İMİŞ, kim demiş?
  AMERİKALI, bir akıllı.
  Niye demiş?
  Orada yaşayan, uzun yıllar, dostça, arkadaşça, birbirlerinden ayrılmadan, yaşamlarını devam ettiren, bir ANNE ile KIZI varmış.
  Günün birinde, anne ölünce kız yapayalnız kalmış. Kendini avutmak için:
  Her gün annesinin mezarına gider, dua okur, evine dönermiş.
  Bunu gören sözde akıllı bir Amerikalı o günü   ANNELER GÜNÜ olarak gündeme getirmiş.
  Önce İngiltere’ye sonra Fransa’ya daha sonrada bize bulaştırmış. Daha sonraları da diğer ülkelere dalga dalga bulaşmış.
  Her ülkenin kendine özgü gelenek görenek örf ve adetleri var.
  Bize ne Amerika’nın örf ve adetlerinden?
  Bütün ülkeler, bu hususta bizi yani TÜRK ULUSUNU örnek alırken, biz ne diye Amerikanın uydusu olalım?
  Onlar bizi örnek alsınlar, biz onları değil.
  ANNELER GÜNÜ olacak, öyle sıradan bir anne değil, FEDEKAR bir ANNE örnek alınmalı.
  İşte size ve dünya uluslarına örnek fedakar ANNEYİ ben, Ordu’dan vereyim.
  AYLİN ÖZBEK 26 yaşında.
  Oğlu ARAS iki yaşında.
  Oturdukları evin üçüncü katı penceresinden düşer. ANNEDE peşinden çığlık atarak yakalamak için atlar. İkisi birden beton zemine düşerler.
  Mucizevi şekilde kurtulurlar.
  Şimdi onlar ana oğul, Orduda yaşıyorlar.
  Tek oğlunu, iki oğlunu şehit eden VATAN SAĞOLSUN diyen acılarla boğuşan nice ANALAR var. Öyle daha nice nice ANNELERDE var ya, neden onlar ANNELER GÜNÜ denilen günde gündeme gelmezde, Amerikada kim olduğu belirsiz bir kadın gündeme gelir?..
  Anneler günü oluyor da ne oluyor?
  Çiçekçilere gün doğmuş oluyor.
  ÇİÇEKÇİLER GÜNÜ desek, daha doğru olur.
  Köyünde bağı bahçesiyle ineği danasıyla koyunu kuzusuyla, ördeği, kızı ile toprağı tozu ile uğraşmaktan ANNE GÜNÜNÜN ne olduğunu ne bilecek?
  Bilse de eline ne geçecek?..
  ANNE ANNEDİR. Onun günü ayı senesi olmaz.
  Kalplerde yaşayan, en mukaddes varlıktır.
  Fedakar ANNLER devletçe maddi manevi ödüllendirilmelidir. Bir dal çiçeğin bir anlamı olmaz.
  Ben öylesi anlamsız günlerin anılmasını uygun görmüyor anılmasını da istemiyorum.
  Önce fedakar ANNELERİ sonra bütün ANNELERİ candan kutluyor, hürmetle ellerinden öpüyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş