Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

YASAK DEĞİL Mİ?

Ordu’da nüfusun çoğalmasıyla birlikte toplu taşıma ihtiyacının da arttığını hepimiz görüyoruz. Ama ne yazık ki akaryakıt zamlarında dolayı olduğunu düşünüyorum ki bu ihtiyaca vatandaşlar cevap alamıyor. ☘ Toplu taşıma yolcuları bu konu da zaten mustarip iken bir de gecikmeler yaşanması tuzu biberi oluyor.  ☘ Özellikle farkettiğim bu konuda şudur ki; Ordu Büyükşehir Özel Toplu Taşıma araçlarının denetçisi yok mudur? Saatlere uyuluyor mu ya da şoför toplu taşıma kurallarını gözetiyor mu?  ☘ Toplu taşımayı her gün kullanan vatandaşlar bu nedenle sabah saatlerinde çok mağdur oluyor. ☘ Geç kalmalarının yanı sıra bir balık istifi gibi üst üste yolculuk yapmaları can sıkıcı olabiliyor. Bu sıkışıklıkta elini kolunu oynatma da pek mümkün olmuyor.  ☘ Toplu taşıma da özellikle belirtilen kırmızı alan noktası var ki burada yolculuk yapmak tehlike arz ettiği için burada bekleme yapılamaz yazısı olmasına rağmen burada en az 3-4 yolcu, şoför tarafından araca alınıyor.  ☘ Adı üstünde “KIRMIZI ALAN” tehlike arz ettiği belli ne diye insanların can güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Yetkili kişi tehlikeyi bir kişinin yaralanması ve ya Allah korusun canından olmasıyla mı fark edecek onu merak ediyorum? ☘ Bu konu da geçtiğimiz günler de dikkatimi çekti. Kırmızı alan da yolculuk yapmak zorunda bırakılan bir yolcu, elindeki telefondan bir şeyler izleyerek yolculuk etmekteydi. O sırada önde ani fren yapan bir araç nedeniyle toplu taşama şoförü de ani fren yapmak zorunda kaldı. Ve kırmızı alanda olan yolcular sarsılarak ön cama doğru kaydı. ☘ Şoför ise elinde telefonla yolculuk yapan yolcuya tepki göstererek, “Elinizdeki telefonu bırakın ve bir yerlerden tutunun, Allah korusun cama vurabilir, yaralanabilirsiniz”dedi.  ☘ Yani demem şu ki sen şoför olarak tehlike arz eden yere yolcu alarak kazaya davetiye çıkar. Suçlu olan sadece elinde telefon olması olan yolcu olsun. Ani ciddi bir kazada o yolcu istediği yerden tutunsun bu onu ne kadar koruyabilir ki… ☘ Biz toplu taşıma kullanan yolcular olarak sıkışık yolculuk yapmaya alıştık ama lütfen en azından toplu taşımayı canımızı tehlikeye atmayın. Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2024 - Cuma

YASAK DEĞİL Mİ?

Ordu’da nüfusun çoğalmasıyla birlikte toplu taşıma ihtiyacının da arttığını hepimiz görüyoruz. Ama ne yazık ki akaryakıt zamlarında dolayı olduğunu düşünüyorum ki bu ihtiyaca vatandaşlar cevap alamıyor.

Toplu taşıma yolcuları bu konu da zaten mustarip iken bir de gecikmeler yaşanması tuzu biberi oluyor. 

Özellikle farkettiğim bu konuda şudur ki; Ordu Büyükşehir Özel Toplu Taşıma araçlarının denetçisi yok mudur? Saatlere uyuluyor mu ya da şoför toplu taşıma kurallarını gözetiyor mu? 

Toplu taşımayı her gün kullanan vatandaşlar bu nedenle sabah saatlerinde çok mağdur oluyor.

Geç kalmalarının yanı sıra bir balık istifi gibi üst üste yolculuk yapmaları can sıkıcı olabiliyor. Bu sıkışıklıkta elini kolunu oynatma da pek mümkün olmuyor. 

Toplu taşıma da özellikle belirtilen kırmızı alan noktası var ki burada yolculuk yapmak tehlike arz ettiği için burada bekleme yapılamaz yazısı olmasına rağmen burada en az 3-4 yolcu, şoför tarafından araca alınıyor. 

Adı üstünde “KIRMIZI ALAN” tehlike arz ettiği belli ne diye insanların can güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Yetkili kişi tehlikeyi bir kişinin yaralanması ve ya Allah korusun canından olmasıyla mı fark edecek onu merak ediyorum?

Bu konu da geçtiğimiz günler de dikkatimi çekti. Kırmızı alan da yolculuk yapmak zorunda bırakılan bir yolcu, elindeki telefondan bir şeyler izleyerek yolculuk etmekteydi. O sırada önde ani fren yapan bir araç nedeniyle toplu taşama şoförü de ani fren yapmak zorunda kaldı. Ve kırmızı alanda olan yolcular sarsılarak ön cama doğru kaydı.

Şoför ise elinde telefonla yolculuk yapan yolcuya tepki göstererek, “Elinizdeki telefonu bırakın ve bir yerlerden tutunun, Allah korusun cama vurabilir, yaralanabilirsiniz”dedi. 

Yani demem şu ki sen şoför olarak tehlike arz eden yere yolcu alarak kazaya davetiye çıkar. Suçlu olan sadece elinde telefon olması olan yolcu olsun. Ani ciddi bir kazada o yolcu istediği yerden tutunsun bu onu ne kadar koruyabilir ki…

Biz toplu taşıma kullanan yolcular olarak sıkışık yolculuk yapmaya alıştık ama lütfen en azından toplu taşımayı canımızı tehlikeye atmayın. Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş