Emniyet Müdürlüğümüz ve Ordu Valiliği’miz ne kadar farkındalık yaratan etkinlikler yapsa da birçok şoförün, yaya çizgisinden geçmelerine rağmen yayalara yol vermediklerini gözlemledim.
x
Acaba ben mi yanılıyorum ya da bana mı denk geliyor bu durum diye merak ettim ve birkaç arkadaşıma sordum.
x
Ama maalesef tespitimin doğru olduğunu anladım. İnanmayanlar lütfen bir kez bunu denesinler.
x
Bir ayağım yaya çizgisinde ve geçeceğim yer 4-5 metre olduğu halde, hiçbir şoförün umurunda değilim. Neredeyse hiçbiri durmuyor.
x
Hem de yaya çizgisinin başlangıcında “ÖNCE YAYA” yazmasına rağmen.
x
Bazı şoförlerin, çabuk geç dercesine korna çaldıklarına bile şahit oluyorum.
x
Tüm bu olumsuzluklar bir yana öyle bilinçli sürücüler var ki, anında frene dokunup eliyle ‘buyurun geçin’ dercesine yol verenlere son derece saygı duyuyor ve bir o kadar da mutlu oluyorum. Bana yol verdiklerinde, ‘acaba geçsem mi?’ diye tereddüt içinde kalıyorum. Böyle sürücülerin var olduğunu bilmek ve görmek insanı ziyadesiyle memnun ediyor.
x
Sevgili okuyucular, nedense her yazımın sonunda ortak bir görüşe varıyorum. Bu nedir?
x
Demek ki sürücü adaylarına ehliyet verilirken bu durum ders olarak verilemiyor ki, trafik magandaları ortaya çıkıyor. Ama maalesef yasalarımızdaki esneklikler ve gevşeklikler de buna müsaade ediyor diyebilirim.
x
Yukarıdaki bu nedir sorusuna istinaden, son olarak şunu da belirtmek istiyorum; bu sürücülerin kural ihlallerinin önüne ancak eğitim ve caydırıcı cezaların uygulanmasıyla geçilebilir. Yazıp-çizmesi bizlerden; hizaya getirip, kurallara uymaya zorlayıcılar ve kontrol ediciler ise ilgili ve yetkili kurumlardır.
x
Ülkemizde trafik kurallarına uyma kültürünün Avrupa seviyesine ve medeniyetine ulaşabilmesi dileğiyle, kalın sağlıcakla…