TMO fındık alımına başladı

Bu kapsamda, %50 sağlam iç fındık esasına göre uygulanacak alım fiyatları; Giresun kalite kabuklu fındık için; 132,00 TL/Kg, Levant kalite kabuklu fındık için; 130,00 TL/Kg, Sivri kalite kabuklu fındık için; 125,00 TL/Kg’dır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa geçmiş yıllarda olduğu gibi %2 (2,60 TL/Kg) randıman farkı ilave edilecektir.

TMO kabuklu fındık alımları bugünden itibaren ilk etapta 14 noktada başlayacak olup hasat durumuna göre bu sayı 60 noktaya kadar çıkarılabilecek. Fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıkları tamamlanmıştır. TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini aşağıda belirtilen kriterlere uygun şekilde hazırlayarak alım açılış tarihine göre düzenlenen ekli listedeki alım noktalarına randevu aldıkları günde getirmeleri gerekiyor.

Kabuklu fındık alım esasları; Rutubet oranı %6,5’e kadar, Sağlam iç fındık oranı %40 ve üzeri, Buruşuk iç fındık oranı %10 ve altı, Çürük ve bozuk iç fındık oranı %7 ve altı, Yabancı madde oranı (taş, toprak vb.) %0,5 ve altı, Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %10 ve altında olan ÇKS’ye kayıtlı tüm fındıklar satın alınacak.

Eski yıl mahsulü ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünler satın alınmayacak.

Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatını müteakip 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesabına yapılacak.