TEKNOFEST’te büyük başarı

2024 yılında Eğitim Kenti Ordu'dan 3 bin 578 başvuru gerçekleşti. Bunlardan 18 takım finallerde yarışmaya hak kazandı. Yapılan değerlendirmelere göre finallerde Ordu’yu temsil eden takımlar, 2 Türkiye Birinciliği, 1 Türkiye İkinciliği, 1 Türkiye Üçüncülüğü ve 1 en iyi sunum ödülü dereceleri elde etti.

Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizden oluşan "Cevher-ül Cezeri" Takımı Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Türkiye Birincisi ve Teknofest Şampiyonları Sunum Yarışmasında Türkiye İkincisi oldu. Yine Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizden oluşan "Meslek Liseliler" isimli takımımız ise Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışmasında Türkiye Birincisi oldu.  Özel Ordu Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi "52-Yeşil Dalga" takımımız "2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması/ Ekonomik Sektörler" kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken Ordu Fen Lisesi "MetaLab Crew" adlı takımımız ise Eğitim Teknolojileri Yarışmasında en iyi sunum ödülü almaya hak kazandı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü; “Başarının tesadüf olmadığını bir kez daha gözler önüne seren, özverili çalışmalarıyla projeye büyük katkı sağlayan kıymetli danışman öğretmenlerimiz Erdal Sezgül, Mehmet Sarı, Halil Ulutaş ve Burçin Köken ile öğrencilerimiz Muzaffer Eren Demir, İsa Tuğra İmece, Muhammed Eren Demirci, Utku Yazlı, Berat Fidan, Kağan Eminoğlu, Burak Egemen Yılmaz, Mümin Esat Gül, Umut Elmas, Hüseyin Eren Korkmaz ve Melis Çelenk'i kutlarız. Projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.”