Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, yatırımlarla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi.
Altınordu’nun Durugöl bölgesinde bulunan araziye yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Bu proje şartlı bir satıştır. Bu proje bizim kendi projemiz olup ilimizin değerini artıracak bir çalışmadır. İlimizin de böyle bir projeye ihtiyacı olup aynı zamanda bölgenin de cazibe merkezi olacaktır. Bu kesinlikle bir arsa satışı olmayıp, proje şartlı satışı olan bir çalışmadır” dedi.
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz’ın sunumu sonrası meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Kesinlikle bir arsa satışı söz konusu değil biz şehre bir eser kazandırıyoruz” dedi. Başkan Güler açıklamasına şöyle devam etti: “Şehre bir eser kazandırıyoruz. Bugün bu eseri siz meclis üyelerimiz ile paylaştık. Biz bu projeyi uygulayacağız diye yola çıktık. Şunu kesin olarak söylüyorum. Durugöl arazisi asla arsa satışı değil, bir eserin ihaleye çıkarılışıdır.”
Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, Durugöl arazine yapılması planlanan Sosyal Yaşam Alanlı proje ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Daire Başkanı Yılmaz, yaptığı sunumda şu bilgilere yer verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Durugöl arazisine yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanlı projede 43 bin metrekarelik alanın yüzde 50’si yeşil alan olarak planlandı. Yani 22 bin metrekarelik oturum alanı olan bu projenin geri kalan kısmı cadde ve sokaklardan oluşmaktadır. Emsali 2 olup ve yüksekliği 10 kat olan bu alana uygun proje hazırlandı. Bu projenin içerisinde açık 10 bin, kapalı 12 bin metrekare olmak kaydı ile bir açık ve kapalı alışveriş merkezi bulunmaktadır. Yine proje dâhilinde 10 bin metrekarelik de bir meydanımız bulunmaktadır. Cadde ve sokaklarımızın toplamı 11 bin metrekare olmak üzere toplam 43 bin metrekareye yapılacak olan bir projedir. Yapacağımız bu proje bacasız sanayi olarak da değerlendirilmektedir. Bu proje tamamlandığında ilimizin istihdamına da önemli katkı sağlayacaktır. İlk etapta 2 bin kişiye istihdam sağlayacak proje, daha sonrasında ise bu rakam artacaktır. Bu projenin, ayrıca ilimiz ekonomisine 2,5 milyar TL katkısı olacak bir projedir.”