ORDU’DA KAYIP DEVEKUŞLARI BULUNDU

Kayıp olan devekuşlarının, komşu mahallede bir evin bahçe kapısının açık unutulması sonucu kaçtığı ve sonrasında ise sahibi tarafından bulunduğu öğrenildi.

“Bulundukları için çok mutluyuz”

Devekuşlarının sahibi olan Levent Üçgül, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde devekuşlarım diğer hayvanların kovalaması nedeniyle korkup  kaçtılar. O sırada bahçe kapısını açık unutmuşuz ve bu yüzden evimizin civarından çok uzağa gitmişler. Sonra bize  haber gelince Şenköy Mahallesi’nde bulduk. Devekuşu yetiştirmek bende 2017 yılında  hobi olarak başladı. Yıllardır da devekuşu yetiştirmeyi sürdürüyorum. Devekuşu bizim buralarda pek olmadığı için meraklısı çok oluyor, insanlar gelip fotoğraf çekiyor ve ilginç geliyor” dedi.

 

“İnsan dostu canlılar”

Sözlerine devam eden Üçgül, şu ifadelere yer verdi; “İki devekuşumuz var ve buradaki diğer hayvanlarımızla beraber yuvalarında huzur içinde yaşıyorlar. Herhangi bir şekilde saldırganlık göstermiyorlar. Devekuşlarımız bulunduğu için çok mutluyuz. Dış dünyada yaşamaya alışık olmadıkları için kazasız belasız bulunmalarına çok sevindik. Kaçmamaları için artık daha dikkatli olacağız” dedi.

Haber: Emrah Gemicioğlu