BAŞKAN TEPE HALK SÜT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

Sosyal belediyecilik anlayışının eksiksiz olarak yerine getirildiği Altınordu Belediyesi, yaşama dokunan çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Belediye, daha sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla kentteki ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtımı gerçekleştirecek. Kooperatif üzerinden temin edilen ve ‘Altınordu Halk Süt’ olarak paketlenen sütler, yarın itibariyle miniklerin sıralarında yer alacak. Sütler ilk olarak pilot seçilen okullarda dağıtılacak. Bu kapsamda proje Şahincili İlkokulu’ndan start alacak. Ana sınıfı, 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfta eğitim alan 318 öğrenci sütle buluşturulacak.

 

1 MİLYON SÜT DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Pilot uygulamanın tamamlanmasının ardından kentteki ana sınıfı ve ilkokul düzeyindeki 5 bin çocuğa süt dağıtımı yapılacak. 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi boyunca 1 milyon paketli süt, öğrencilere dağıtılarak fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunulacak.

 

BAŞKAN TEPE: İLK ETAP DAĞITIMLAR İÇİN 225 BİN SÜT GELDİ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, uygulamayla ilgili yaptığı değerlendirmede, ilk etapta dağıtılacak 225 bin sütün kente geldiğini belirterek, “İşimiz gücümüz Altınordu diyerek çıktığımız bu yolda hemşehrilerimize ve özellikle çocuklarımıza vermiş olduğumuz bir sözümüzü daha yerine getirmenin haklı gururunu hep beraber yaşıyoruz. Ana sınıfı ve ilkokul düzeyinde ilk etapta dağıtacağımız 225 bin adet sütümüz elimize ulaştı. Uygulamamıza bugün pilot olarak Şahincili İlkokulu’ndan başlayacağız. Pilot olarak seçtiğimiz okullardaki süt dağıtımlarımızın tamamlanmasının ardından bu yılın sonunda da 5 bin çocuğumuza sütlerimizi ikram etmiş olacağız. İstiyoruz ki Altınordu’nun çocuklarını güzel güzel sütlerini içsin, sağlıkla büyüsün.  Altınordu Belediyesi olarak her zaman eğitimin ve çocukların yanında olacağız. Altınordu’nun çocuklarına şimdiden afiyet olsun” dedi.