OKUL ÇEVRELERİNDE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Altınordu Belediyesi, kentin otopark sorununa çözüm üretmek amacıyla atıl arazileri geçici otopark alanı olarak vatandaşların hizmetine sunuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Akyazı ve Durugöl mahallelerindeki görüntü kirliliği oluşturan atıl alanları temizleyerek, ücretsiz otopark alanına dönüştüren Altınordu Belediyesi, aynı uygulamayı Cumhuriyet Mahallesi’nde de hayata geçirdi. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte okul çevresinde oluşan trafik yoğunluğu ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla Başöğretmen İlk ve Ortaokulu ile Final Okulları arasında kalan atıl 1.500 metrekarelik alan geçici otopark alanına dönüştürüldü.

“BİN ARAÇLIK ÜCRETSİZ GEÇİCİ OTOPARK ALANI YAPTIK”

Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Altınordu Belediyesi olarak şehrimizde atıl alanda bulunan proje yapmadığımız ama proje hazırlığı içerisinde bulunduğumuz birçok alanımız vardı. Bu alanlar yabani otlarla kaplanmış bir vaziyetteydi. Biz bu alanları kendi imkanlarımızla beraber temizliyoruz. Ardından burada bir alt zemin çalışması yaptıktan sonra da hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu alanları hemşehrilerimizin geçici otopark alanı olarak kullanmalarını istiyoruz. Benzer çalışmaları Akyazı, Durugöl Mahallelerimizde yapmıştık. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla beraber şehrimizde kendi imkanlarımızla beraber bin araçlık otopark alanı yaptık. Şimdi Cumhuriyet Mahallesi’nde bu çalışmamızı tamamladık. Bu benzer uygulamayı Altınordu’muzun her yerinde ve her bölgesinde yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÖZELLİKLE ALANLARIMIZI VERİMLİ KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Özellikle okulların açılmasıyla birlikte okul çevresinde oluşan trafik yükünün farkında olduklarının altını çizen Başkan Tepe, “Bununla beraber okul çevresinde bulunan ya da yakın bir yerinde uygun bulunan atıl arazileri geçici otopark alanına dönüştürmeye devam edeceğiz. Böylece öğrencilerimizin can güvenliğini koruma altına almış olacağız. Tabi bunların hepsi geçici çözüm. Şu andaki proje alanlarımızı bekletmekten ve atıl durumda durmasından ziyade hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Böylece şehrimizin otopark ihtiyacına kısa zamanda ve en az maliyetle maksimum faydayı sağlayabilecek güzel bir uygulamayı hayata geçirdik. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu çalışmalarımız tabi yetmez. Bununla ilgili kalıcı çözümlerimiz de var. Ekonomik imkanlardan dolayı zamanı, parayı özellikle alanlarımızı verimli kullanmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız gerçekten hemşehrilerimiz tarafından takdir gördü. Bütün hemşehrilerimize ben teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.