SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERİN ÇAĞRISI

Esad, yaptığı duyuruda, ülkesine 4 ay içinde dönecek olan Suriyelilerin genel aftan faydalanacağını belirtirken, Gürsoy, bu durumu değerlendirerek; "Suriyeliler derhal ülkelerine gönderilmelidir" dedi.

İLTİCA SEBEPLERİ ORTADAN KALKTI
Gürsoy, "Suriye'de yaşanan iç savaşın neden olduğu sığınma talepleri konusunda kaygılıyız. Ancak, genel af ilanı ile birlikte Türkiye’ye iltica talep eden Suriyelilerin iltica sebeplerinin ortadan kalktığını görmekteyiz. Bu kapsamda, Türkiye’de yaşayan tüm Suriyelilerin derhal ülkelerine gönderilmesi gerektiğini savunuyorum." dedi.

ULUSLARARASI YÜKÜMLÜLÜKLER VE GÖÇ POLİTİKASI
Ayrıca Gürsoy, Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda Suriyelilere sağlanan olanakların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. "Geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin öncelikle kendi ülkelerine dönmesi, hem uluslararası hukuk hem de Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından önemlidir." şeklinde konuştu.

DİKKATLİ VE PLANLI BİR YAKLAŞIM GEREKİYOR
Gürsoy, Türkiye'nin bu süreçte, Suriyelilerin dönüşü konusunda dikkatli ve planlı bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini, böylelikle ülkenin istikrarını sağlama adına önemli adımlar atılabileceğini ifade etti.