YENİ MODA FINDIK ÇUVALINDAN PANTOLON

Altınordu ilçesindeki dükkanında sadece fındık çuvalı ve ip kullanarak diktiği çuval pantolonların yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyen Şenol, özellikle fındık bahçelerinde tırpan vururken bu pantolonların çok kullanışlı olduğunu ifade etti.

 

“Fiyatı sadece 50 lira”

Çuvaldan pantolon yapma fikrinin aklına nasıl geldiğini de anlatan Şenol, şu ifadelere yer verdi; “Fındık bahçesinde çalışırken iş tulumum yırtıldı. Yanımda da başka kıyafet yoktu. Ne yapabilirim diye düşündüm ve aklıma böyle bir fikir geldi. Fındık çuvalının ortasını açıp, bacak yeri bıraktım. Sonra pantolon haline gelen çuvalın beline yine çuval ipinden kuşak yaptım. Giydiğimde ise kendimi çok rahat hissettim. Daha sonra yakın çevremden bu pantolonu üzerimde görenler kendileri için de dikmemi istedi. Böyle böyle talep artınca ben de daha çok yapıp satmaya başladım. Çuval pantolonun tanesi 40-50 lira civarında, yılda yaklaşık 500 adetin üzerinde yapıp satıyorum. Şu an en ucuz şeylerden biri bu pantolonlardır. Yüksek enflasyondan dolayı her şeye zam geliyor ve fiyatı artıyor ama ben vatandaşlarımız zorlanmadan alıp giysin diye cüzi fiyatlardan  satıyorum. Güzel bir ilgi var, fiyatın ucuz olmasına da vatandaşlar güzel tepkiler veriyor” dedi.

 

“Üzerinizdeki kıyafetin kirlenmesini önlüyor”

Sözlerine devam eden Şenol; “Özellikle fındık bahçesinde çalışırken bu pantolonu giydiğinizde üzerinizdeki  kıyafetin kirlenmesini de önlüyorsunuz. Bahçede üzerine ot yapışsa bile kuruyunca dökülüp gidiyor. Ayrıca çuval pantolonlar çok hafif ve kullanışlı. Şimdiye kadar kullandığım iş tulumlarından ve birçok kıyafetten daha rahat. Bu pantolonu giyip çalışanlar da aynı şeyleri söylüyor. Giyen herkes çok memnun yani” dedi.

 

“Temizlemek çok basit”

Çuval pantolonunun saatlerce yıkayıp, kurumasını bekleme derdinin olmadığını ifade eden Şenol, sözlerine şöyle devam etti; “Çuval pantolonun üzerine ot yapışırsa veya çamur sıçrarsa kendiliğinden kuruyup dökülüyor. Ya da üzerine birkaç damla su tutarsanız hemen temizlenir ve çabucak kurur. Zaman kazandırdığı için çalışanlar açısından oldukça avantajlı bir kıyafet” dedi. 
 

“Çuval pantolonu yapan ilk kişiyim”

Fındık çuvalından pantolon diken ilk kişi olduğunu söyleyen Şenol, sözlerine şöyle devam etti; “Benden görüp yapanlar da oldu ama bunu yapıp, piyasaya süren ilk ve tek kişi benim. Taklitler aslını yaşatırmış o yüzden benim açımdan bir sorun yok” dedi.

 Haber: Emrah Gemicioğlu