VALİDEN JANDARMA TEŞKİLATI’NA MESAJ

Vali Erol mesajında; “Kurulduğu 1839 yılından bugüne kadar, yurdumuzun dört bir yanında, huzur ve güvenliğimiz için fedakârca ve kahramanca mücadele eden, yüksek ruh ve şuurla görev yapan, birliğimizi, istikrarımızı ve güvenliğimizi hedef alan her türlü saldırıya karşı üstün bir çaba ortaya koyan Jandarma Teşkilatımızın 185. kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum. Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatı; sahip olduğu modern donanımın yanında, eğitimli, yüreğinde vatan sevgisi ve görev anlayışı olan, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlı mensuplarıyla, dosta güven, düşmana korku salmaya devam etmektedir.  Jandarma Teşkilatımızın, bu zor ve onurlu görevi, şanlı geçmişinde olduğu gibi, layıkıyla yerine getireceğine, her alanda ulaşmış olduğu başarı çizgisini, üstün vazife bilinci ve hizmet anlayışı ile daha üst seviyelere yükselteceğine inancımız tamdır. İnsanı merkeze alan bir anlayışla bu onurlu görevi ifa eden Jandarma Teşkilatı; özellikle son dönemde vatandaşlarımızın güvenliğini, demokrasimizi, ülkemizin gelişmesini hedef alan bölücü unsurlara karşı, diğer güvenlik birimlerimizle birlikte üstün bir mücadele yürütmektedir. Bu duygularla, Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünde şehit mertebesine ulaşan tüm jandarma personellerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, tüm teşkilat mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

Veli Erol; “Saygıdeğer Ordulu Hemşerilerim; Bereketin, huzurun, manevi hazların, hoşgörü ve kardeşliğin, paylaşmanın, zirve yaptığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Milletçe birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bu bayram günlerinde; aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan onurlu aile fertleri ve yakınlarını bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle kucaklaşmak bizleri daha da güçlü kılacaktır. Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça artığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalı, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşmalı, yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamalıyız. Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacak isek, aynı şekilde eşsiz fedakârlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını ve kahraman gazilerimizi hatırlayarak, onların yanında olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ordulu hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk, barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum.”

Vali Erol; “Yaşamın her anında varlığıyla evlatlarının desteği, çocuklarını geleceğe hazırlamada annelerin en büyük dayanağı olan babalar, aile kurumunun temel direğidir. Yaşantımızda büyük bir değer ve anlam ifade eden, üzerimizde çok büyük emekleri olan, hüznümüzü, sevincimizi bizlerle yaşayan, hisseden, her zaman iyiyi, güzeli ve doğruyu göstererek ülkesine, milletine yararlı bireyler olmamız için çabalayan, yaşama hazırlayan, rol modelimiz, ışık ve ilham kaynağımız sevgi, fedakârlık, hoşgörü ve sabır sembolü değerli babalarımıza çok şey borçluyuz. Bu günün küçükleri ve gençlerinin gelecekte kendilerinin de bir anne ve bir baba olacaklarını unutmadan, onların gönüllerini daima hoş tutmayı ve onlara hak ettikleri saygıyı göstermeleri gerekmektedir. Anne ve babaların da sevgi ve saygı duygularıyla ailenin korunması ve yaşatılması için, bu konuda çocuklarına iyi bir örnek olmaları, geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle başta şehit babalarımız olmak üzere evlatları için çalışıp çabalayan bütün babaların Babalar Günü’nü kutluyor; onlara huzur, refah ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Ahirete irtihal etmiş tüm babalarımızı da rahmetle yâd ediyorum.”dedi.