TELEFERİĞİN RUTİN BAKIMLARI YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen ve Altınordu ile Boztepe arasındaki ulaşımı sağlayan teleferik hattının belirli aralıklarla düzenli olarak yapılan bakım çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda özel bir ekip tarafından dün de teleferik hattının bakım çalışması gerçekleştirildi. 

“Teleferik büyük ilgi görüyor”

Alınan bilgilere göre, geride kalan 2023 yılının ilk 10 ayında teleferiğin taşıdığı yaklaşık 740 bin yolcu sayısı dikkat çekiyor. 
Ordu’da yaklaşık 12 yıldır hizmet veren teleferikler, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra bölge halkının da ilgisini çekiyor. Ordu’ya gelen birçok kişi, teleferiklerle  Boztepe'ye çıkarak eşsiz manzaranın tadını çıkartıyor. Deniz seviyesinden 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kadar uzanan teleferik hattı, yaklaşık 7 dakika gibi bir sürede zirveye ulaştığı için çoğu zaman ulaşım aracı olarak da kullanılabiliyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu muzzam manzarasıyla  gece ve gündüz ayrı bir güzellik sunan teleferikler, 2023’ün ilk 10 ayında taşıdığı yaklaşık 740 bin yolcu sayısı ile kayıtlara geçti. Teleferik deneyimlerini anlatan bazı vatandaşlar, teleferik ile Boztepe’ye çıkmanın güzel ve keyifli olduğunu söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Boztepe’de yapılan çevre düzenlemeleriyle  birlikte şehrin seyir terasının çok daha güzel olduğunu ve herkesin Boztepe’ye çıkması gerektiğini de ifade eden vatandaşlar, bu güzel manzarayı herkesin kuşbakışı görmesi gerektiğini ifade ettiler.

Haber: Emrah Gemicioğlu