TÜED'den, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Emekli aylıkları, birer maaş olmaktan çıkmış ve adeta bir sosyal destek ödemesine, sosyal yardıma dönüşmüştür. Asgari ücretlilerimizi rahatlatacak, memurlarımızı ve kamu işçilerini rahatlatacak tedbirlerin alınması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir. Lakin aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 Bin 500 TL ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki; yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. Emeklilere yüzde 25 zam öngören kanun, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emeklilik hakkına erişen topluluğumuzda, büyük bir hüsranla karşılanmıştır. Talebimiz, emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 Bin 500 TL üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25 + 4 Bin TL seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesidir. Böylelikle, kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir.
Eli nasırlı, ağzı dualı emekli topluluğumuz, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine atılacak adımları vakarına yaraşır bir olgunlukla karşılayacağını ve bunu hakkıyla takdir edeceğini ifade etmiştir.
Lakin bütün iyi niyetli çabalarımıza ve bu hatadan dönülmesi yönündeki taleplerimize rağmen, bozulan ekonomik dengelerin faturası “Emekli, Dul ve Yetimlerimize” çıkarılmıştır.
Açlık sınırının çok altında kalan gelirleriyle yaşam mücadelesi veren emeklilerimiz, akaryakıta gelen yüksek oranlı zamların; iğneden ipliğe her şeye yansıyacağını defalarca ifade etmiştir. Nitekim sonuç da böyle olmuş ve emeklilerimiz, zamlanan ilaçlarını bile alamaz hale gelmiştir.”