BİR YIL ÖNCE AÇTIĞI TESİS ŞİMDİ TALEPLERE YETİŞEMİYOR
Fındık denince akıllara ilk gelen şehir olan Ordu’da fındık tüketimi de son dönemlerde artmaya başladı. “Piyasada fındık kırma, kavurma ve vakumlu paketleme sektörünün eksikliğini gördüm ve bir yıl önce bu işe girmeye karar verdim” diyen Avcı, sözlerine şöyle devam etti; “Birçok Ordulu gibi aynı zamanda fındık üreticisiyim. Şunu fark ettim ki o kadar emek harcayıp fındık üretimi yapıyoruz ama fındık tüketimi konusunda biraz gerideyiz. Piyasa araştırması yaptıktan sonra Altınordu’da fındık kırma ve kavurma işinin neredeyse hiç yapılmadığını fark ettik ve bu işe giriştik. Şu an yoğun bir ilgi ve talep var” dedi.
“Bir yıl önce 300 bin TL’ye açtığı tesis yoğun talep görüyor”
Avcı; “Bu tarzda fındık kırma, kavurma ve vakumlu paketleme tesisi şu an Altınordu’da tek, başka yok diye biliyorum. Tesisdeki makineleri ve diğer cihazları temin etmek bana geçen yıl 300 bin liraya mal oldu. Tesisi açalı yaklaşık bir yıl oldu ve şu an çok fazla talep var, böyle giderse çalışan personel sayısını artırabiliriz çünkü şu an işlere yetişmekte güçlük çekiyoruz” dedi.
“Fiyatlarımız gayet makul”
Avcı; “Fındık kırma işleminin kilogram bazında ücreti 4 TL. Ayrıca fındık kavurma işleminin ücreti ve vakumlu paketlemenin kilogram bazında ücreti ise 3 TL. İçinde bulunduğumuz bu zorlu ekonomik şartları düşünürsek fiyatlarımız oldukça uygun sayılır” dedi.
“Bu tesislerin sayısı artarsa fındık tüketimi de artar”
İlimizde fındık tüketiminin artması için fındık kırma ve kavurma tesislerinin artması gerekiyor diyen Avcı, sözlerine şöyle devam etti; “Ordu’muz fındığın başkentidir. Fındık üretiminde ülke ve dünyada önemli bir yere sahibiz ama tüketim konusunda biraz gerideyiz. Bu tarz tesislerin sayısının artmasıyla birlikte hem istihdam sağlanmış olur hem de ilimizde fındık tüketimi artmış olur” ifadelerine yer verdi.
Haber: Emrah Gemicioğlu