Törene İkizce Kaymakamı Ali Can Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu ve üreticiler katıldı.
Törende söz alan Ordu Tarım ev Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; "İlimizde yaklaşık yılda 17 bin ton bal üretimi gerçekleştiriyoruz. Mevcut bal üretimimiz ile ilimiz ekonomisine yaklaşık 450 milyon TL civarında bir katkı sağlanıyor. Amacımız bir taraftan bal üretiminde verim ve kaliteyi yükseltmek, bir taraftan da balın yanında arı sütü, polen, propolis gibi diğer arı ürünlerinin üretim miktarlarını artırmaktır" dedi.
Arı ürünlerinin üretimine yönelik çok sayıda proje uygulandığını vurgulayan İl Müdürü Yılmaz; "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak son 5 yılda arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla birçok proje hayata geçirdik. Önceki yıllarda arı sütü üretimini arttırmaya yönelik yine kadın üreticilerimize yönelik projeler uygulayarak ekipman desteği sağladık. Yine şu ana kadar 15 binin üzerinde polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirdik. Arıcılarımız artık büyük oranda polen üretimi yapmaya başladılar. Çoğu arıcımız bugün bal yanında polen üretimi yapıyor ve ilave gelir elde ediyor. Önümüzdeki süreçte DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın kaynaklarını kullanmak sureti ile 10 bin polen toplama tuzağının daha dağıtımını gerçekleştireceğiz. Ayrıca Bakanlığımız kaynaklarını kullanarak uygulayacağımız proje ile de 1.200 adet daha polen toplama tuzağını üreticilerimize dağıtmış olacağız" ifadelerini kullandı.
Arı ürünlerinin çeşitlendirilmesine yönelik yeni bir projenin daha hayata geçirildiğini belirten İl Müdürü Yılmaz; "Tarım ve Orman Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle uygulanan "Kadın Arıcılar İle Arı Sütü Üretimi Projesi" kapsamında mart ayı içerisinde İkizce ilçemizde eşleri ile birlikte arıcılık faaliyeti gösteren kadın arıcılarımıza arı sütü eğitimi verilmişti. Eğitimin tamamlanmasının ardından bu gün burada kadın arıcılarımıza arı sütü üretebilmeleri için yaş polen, balmumu, temel petek, çıta, ana arı ızgarası, arı sütü toplama kaşığı, süt muhafaza şişesi gibi temel malzemelerin yanında, ürettikleri arı sütünü bozulmadan muhafaza edebilmeleri için donduruculu buzdolabı ve saha şartlarında gezginci olarak da üretim yapabilmeleri için solar enerji üretim paketi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Projemiz kadın arıcılarımız başta olmak üzere ilimiz arıcılık sektörü için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.