CİMER uygulamasıyla ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Mülga Başbakanlığın 2006/03 sayılı Genelgesiyle yürürlüğe giren CİMER sistemi, 2006 yılından günümüze, çağın gereksinimleri de göz önünde bulundurulmak suretiyle sürekli gelişmekte ve vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. CİMER, etkin, süratli, masrafsız ve takibi yapılabilen bir başvuru yöntemi olması nedeniyle vatandaşlarımız tarafından tercih edilen bir uygulama haline gelmiştir” dedi.
Dilekçe ve bilgi edinme hakkının Anayasal bir hak olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Vatandaşlarımıza tanınan Anayasal haklar arasında, dilekçe ve bilgi edinme hakları da vardır. Vatandaşlarımız bu haklarını 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde kullanmaktadır. BİMER sistemi de vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme haklarının kullanımına olanak sağlayan bir uygulamadır. Vatandaşlarımız tarafından da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Valiliğimiz CİMER Merkezine, 2019 yılında 9.425 başvuru intikal etmiştir. Bu başvuruların 9.315’i sonuçlandırılmış olup, 110’u ise işlem aşamasındadır” diye konuştu.
Ordu Valiliği CİMER Merkezi’ne bağlı olarak, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde CİMER kullanıcı, koordinatör ve cevap-onay yetkilisinden oluşan bir yapılanma olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Ordu Valiliği olarak, CİMER uygulamasına özel bir önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın bu sistem üzerinden yaptığı başvuruları anlık olarak takip ediyoruz. Başvuruların ilgili mercilere intikalini ve mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.