Programa Oda Başkanı Bahadır Baş, Başkan Yrd. Orhan Murat Gür, Oda Sekreteri M.Ender Sönmez, Oda Saymanı D.Serdar Yıldıran, Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, TESMER Sekreteri Mert Yüksel, TESMER Saymanı Ayşegül Çelenk, Staj Komisyonu Başkanı Mustafa Çörtük, Teknoloji ve E-Uygulamalar Komisyonu Başkanı Durmuş Baştuğ, SMMM Murat Ergin ve Mali Müşavirlik stajı yapan 46 stajyer katıldı.
Zorunlu Stajyer Eğitim Toplantısında açılış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; "Türkiye’de kadın olmak zor, çocuk olmak zor hepsinin zorlukları var ama tabi 10 yaşında bir kız çocuğunun yanında annesini öldürmek bu nasıl bir cinnet nasıl bir insan psikolojisi… İnsanlar ne yaşarsa yaşasınlar bu şekilde olmaması lazım. Biz bunları kabul edemeyiz. Bazı şeylerin Kesin çözümü olsun istiyoruz. Kadınlara çocuklara şiddet konusunda artık bardak doldu taşıyor. Bunun devamı ve sorumluluğu olması lazım. Buradan bir kez daha Emine Bulut’u rahmetle anıyorum. Muhasebe mesleği hesap sorma, şeffaflık için oluşturulmuş bir meslek. Önemli bir mesleğe adım atıyorsunuz. Bu eğitimlere ne kadar zorunlu eğitim demiş olsakta stajını bitiren bütün arkadaşlarımızla sınav öncesi bir görüşme gerçekleştiriyoruz. Bu görüşmelerde yaptıkları açıklamalarda belki zorunlu olarak gelmiş olsakta eğitimlerimiz verimli geçti ve güzel şeyler öğrendik diye samimi düşüncelerini alıyoruz. Muhasebe mesleğinde önemli bir değişim yaşanıyor. Defter tutma, kayıt girme gibi işimiz artık zamanla e-Defter, e-Beyanname ve portal sistemiyle beraber farklı bir sisteme taşınıyor. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde yaptığımız işleri %94’ü ortadan kalkacaktır. Bugün yeni başlayan ilkokul öğrencisinin 20 yıl sonra hiç duymadığımız meslekleri yapacaklardır. Bu meslekleri yakalaması gereken en önemli grup sizlersiniz. Stajını bitiren belgesini alan bir arkadaşımız için büro açmak çok kolaydır. Mali müşavirlik bürolarında tek başına krallık dönemi bitmek üzeredir. Birlikte çalışma ve kurumsallaşma konusunda adımlar atmalıyız. Yanımızdaki stajyerleri ortak yapmalıyız. Siz eğer stajınızı fiilen yapmıyor, mali müşavirlik bürosunda veya şirketler çalışmıyorsanız belgeyi aldığınız da bu işi yapamazsınız. Kendi kalitenizi kendinizin belirlemesi gerekiyor. Bilmek, üretmek çalışmak ve çabalamak gerekiyor.’’ dedi
Toplantının devamında Oda Sekreteri M.Ender Sönmez Tek Düzen Hesap Planı ile İlgili Özellikli Konular, SMMM Murat Ergin SGK ile ilgili Özellikli Konular ve Teknoloji ve E-Uygulamalar Komisyonu Başkanı Durmuş Baştuğ Yeterlilik Sınavlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar hakkında bilgiler sundular.