Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan aşırı yağış ve meydana gelen hasarın masaya yatırıldığı toplantıda Genel Sekreter Alp, gerekli tedbirlerin alınması ve ilçe belediyeleri ile koordinasyon sağlanarak sorunların giderilmesi, vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
“GEREKLİ TEDBİRLER AFET ÖNCESİNDE ALINMALI”
Afetlerin sonrasında değil öncesinde gereken tedbirin alınması gerektiğini söyleyen Genel Sekreter Alp, “Geçtiğimiz hafta ilimizde taşkına yakın olay yaşadık. Yarım saatte ciddi bir tahribat meydana geldi. Yerinde müdahalelerle önlemimizi aldık. İlimizde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında benzer sıkıntıları yaşama riskimiz var. Bu noktada Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak gereken çalışmaları yapmalı ve olabilecek zarar, hasar ve mağduriyetin yaşanmaması için etkin mücadele gerçekleştirmeliyiz” dedi.
“ALINACAK ÖNLEMLERLE RİSKİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ”
Yapılması gerekenler hakkında da bir yol haritası çizen Genel Sekreter Alp, “Nasıl bir koordinasyon izlememiz gerektiğini birimlerimizle yaptığımız inceleme ardından masaya yatırdık ve ortaya bir rapor çıkardık. Buna göre Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak öncelikle altyapıyı kontrol ederek sıkıntılarımız nereden kaynaklandığını bulmamız gerekiyor. Risk merkezi oluşturarak ihbarları risk durumuna göre sıralamalı ve ilgili birimlere aktarmalıyız. Kot altında kalan yerlerin pompa bulundurması zorunlu hale getirilmeli. Alınacak önlemlerle riski ortadan kaldırırsak afet sonrası sorunlarla baş etmek durumunda kalmayız” diye konuştu.
Toplantı yapılan sunumun ardından görev tanımları, kurumlar tarafından afet öncesi, esnası ve sonrasında yürütülmesi gereken faaliyetler, ilin afet risk ve tehlikeleri, meydana gelebilecek her türlü olay karşısında uygulamaya konulacak olan planlamaların görüşülmesiyle sona erdi.
AFİŞ