GÜVERCİNLERİN KONDUĞU ASIRLIK ÇINAR

Altınordu’da güvercin sevgisiyle bilinen ve neredeyse bir asır yaşında olan Çolak, her gün zamanının büyük bir kısmını güvercinlere yem vererek ve onları severek geçiriyor. Sahilde yürüyüş yapan birçok kişinin dikkatini çeken Çolak'ın güvercinleri besleme şekli ise oldukça sıradışı. Yaşlı adam, güvercinlere yem verirken güvercinlerin ise vücudunun her yerine konarak yem yemesi görenlerin  dikkatini çekiyor. Bu kapsamda her gün güvercinleri beslemekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çolak, şu ifadelere yer verdi; “Bu güvercinler, insanlardan daha yakın bana. Benim dostum, arkadaşım, çocuğum kısacası her şeyim bu güvercinler. Beni görünce hemen yüzlerce güvercin yanıma geliyor. Bazen elimle, bazen ağzımla teker teker hepsini besliyorum. Hayatta olduğum sürece bu hayvanları beslemeye devam edeceğim. Hepsini çok seviyorum, keşke günün her anını onlarla geçirebilsem” dedi.

“Başka kimsem yok”

   Huzurevinde yaşadığını belirten Çolak, sözlerine şöyle devam etti; “Ben 94 yaşına gelmiş yaşlı bir adamım. Benim artık bu dünya ile işim yok, insanlarla işim yok. Ben artık sadece güvercinlerimi düşünüyorum ve onların iyi olmasını istiyorum. Benim maaşım, gelirim yok. Bu güvercinlere yem almaya bazen para bulamıyorum. Elime geçen 3 kuruşla hemen yem alıp, güvercinlere veriyorum. Onların karnı doyunca sanki ben de yemek yemişim gibi kendimi tok hissediyorum. Kendi evlatlarımdan daha çok seviyorum bu güvercinleri. Onlar da beni çok seviyor” dedi. Sahilde güvercinleri ağzıyla beslediğini ve güvercinlerin kafasına çıktığını görenlerin fotoğraf çektiğini söyleyen Çolak, herkesin güzel tepkiler verdiğini söyledi.    
“Hayvanları sevin ve zarar vermeyin”   Çocuklara hayvan sevgisinin erkenden aşılanması gerektiğini belirten Çolak, şu ifadelere yer verdi; “Bazen haberlerde görüyorum bazı insanlar hayvanlara zarar veriyor. Bunları görünce çok üzülüyorum. Bu dünya hepimizin, sadece insanların değil. Herkes elinden geldiğince hayvanlara iyi bakmalı, onlara kötü davranmamalıdır” dedi.   Özel Haber: Emrah Gemicioğlu