ÇUVAL VE BRANDA FİYATLARI NE KADAR?

Fındık hasat döneminin başlamasına sayılı günler kala bahçelerde ve harmanlarda kullanılan araç ve gereçler rağbet görmeye başladı. Özellikle fındık araç gereçlerinin satıldığı iş yerlerinde fındık toplamada kullanılan çuval, fındık sepeti, süpürge, tırmık, kürek, naylon branda ve fırça gibi çeşitli eşyalar talep görüyor. Altınordu ilçesinde iş yeri bulunan ve fındık araç gereçlerinin satışını da yapan esnaflar, hasat sezonuna yaklaşık bir hafta kadar süre olmasına rağmen çuval satışlarında hareketlilik olduğunu belirtti.

 

“Fiyatlar çok artmadı”

Yüksek enflasyona rağmen çuval ve branda fiyatlarının geçen yıllara göre çok artmadığını ifade eden esnaflar; “Fındık çuvalları fiyatları şöyle; 80 gram olan çuvalların tanesi 10 lira, 85-90 gram olanlar 11 lira, 100 gram olanlar 12,50 lira, 110-120 gram olanlar 15 lira, 140 gram olanlar 17,50 lira, 170 gram olanlar 20 lira ve 200 gram olan çuvalların tanesi ise 25 lira. Branda fiyatları ise metresi 20 liradan başlıyor, alt sergilerin metre fiyatı ise 15 liradan başlıyor. Naylon sergilerin metresi ise 10 lira. Kürek ve tırmıklar ise 150 liradan başlıyor ve kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Fiyatlarda geçen seneye göre çok artış olmadı” dedi.

 

“Talep yüksek”

Satışlarımız iyi gidiyor ve fındık dönemi başladığında daha da iyi olacaktır diyen esnaflar; “En çok çuval talep görüyor, sezona bir haftadan fazla olmasına rağmen günlük ortalama 500 çuval satabiliyoruz. Fındık başlamadan önce herkes hazırlığını tamamlamak istiyor. Herkese şimdiden hayırlı bir hasat sezonu diliyoruz” dedi.

 

Haber: Emrah Gemicioğlu