CHP’DE SEÇİM HEYECANI

 

Bilindiği üzere CHP Altınordu İlçe Kadın Kollarında tüzüğe uygun olmadığı nedeniyle iptal edilen önceki seçim, bugün tekrarlanıyor. İlk seçimde tek liste ile gidilmişti. Bu seçimde ise iki liste yarışıyor.

Bu kapsamda Avukat Tuğçe Usta ve  Neslihan Gürdal olmak üzere iki adayın listesi yarışıyor. İlk seçimdeki aday olan Av. Tuğçe Usta, yaptığı konuşmada, “Kıymetli kadınlar, geçen seçimde de söylemiştim, yine söylüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tanıdığı haklarla okuyup avukat olmuş bir cumhuriyet kadın olarak ve yine Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi elleriyle kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir kadın neferi olarak karşınızda olmaktan gurur duyuyorum. Hepiniz biliyorsunuz geçen seçimden sonra bazı problemler yaşadık. Benim ya da mevcut kadın kolları yönetiminin eksikleri olmuş olabilir. Bunlar yeterince konuşuldu. Ben daha fazla konuşulsun istemiyorum. Kendim de konuşmayacağım. Ama beni bu süreçte çok üzen bir konu var. Onu sizinle paylaşmak istiyorum. Seçimin yenilenmesi konuşuluyordu partimiz içinde fakat henüz genel başkanlıktan genel başkanlığımızdan resmi bir yazı gelmemişti. Fazlaca bir şey konuşmayacağım. Biz yeniden buradayız. Her şeye rağmen buradayız yönetimde. kazansak da kaybetsek de bu parti için çalışmaya devam edeceğiz. Biz kişisel hırslarımız için değil geleceğimiz ve gençleri gençlerimiz için çalışmak için buradayız. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu topraklarda kadın olmak güneşi tekrar doğurmaktır”

Bir diğer aday olan Neslihan Gürdal ise; “Ben Neslihan Gürdal. 1974 Ordu merkez doğumluyum. 1995 yılında Ankara Turizm Eğitiminden mezun oldum. Daha sonra Marmaris'te Turizm sektöründe görev aldım. Bu arada Marmaris ilçe kadın kollarına üye oldum. Üye olduğum tarihten itibaren Marmaris kadın kollarında çalışmalara katıldım. 2009 yılında Orduya geri döndüm son 5 yıldır Altınordu ilçe kadın kollarında idari ve mali işler sorumluluğu yapmaktayım. Siyasi geçmişim SHP gençlik kollarında başlamıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi devrimlerin en ilerici halkasıdır. Bugün karşınızda bu halkanın verdiği güç ve onurla bulunuyorum. Çağdaşlarından çok daha önce Türk kadınlarına bu hakkı vermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşta ve barışta Türk kadınının gücüne güvendi. Çünkü bu topraklarda kadın olmak güneşi yeniden doğurmak demektir. İşte bu yüzden devrimlerin en önemli halkasını, Eşit ve Çağdaş bireyler olarak Türk kadınına verdi. Birey olma hakkını 1934'te elde etmiş Türk kadını 2024'lerin Türkiye'sinde hayatta kalabilme mücadelesi içindedir. Her gün yüzleştiğimiz, hepimizin canını yakan günümüz şartları değişmek zorundadır. Değişimin adı kadındır. Çünkü kadın olmak yaratmaktır. Kadın olmak umuttur, direnmektir, başarmaktır ve her koşulda ben varım diyebilmektir. Atatürk'ün kurduğu bu partide bir cumhuriyet kadını olarak yaşama, insana ve hayata sizlerin desteğiyle dokunmak istiyorum. Daha aydınlık bir Türkiye için sizlerle omuz omuza yürümeye adayım. Yolumuz sarı saçlı, mavi gözlü devin yoludur. Cumhuriyetin aydınlık ve güzel yürekli kadınları Haydi! Güneşi her gün hep birlikte daha aydınlık doğuralım. Ben Varım! Siz de var mısınız?” dedi. Konuşmaların ardından oy kullanımı  başladı. Oy sandıkları ise bu akşam 18.00’da kapanacak ve sayımlar başlayacak. Sandıktan hangi ismin çıkacağı ise büyük merak konusu.

Haber: Emrah Gemicioğlu