'Can Altay Kütüphanesi' açıldı

15 Mayıs 2024 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Altınordu Belediyesi personeli iç mimar Can Altay'ın adına Karşıyaka Ortaokulu'nda kütüphane kuruldu. Dünya klasikleri başta olmak üzere yüzlerce okuma kitabının yer aldığı 'Can Altay Kütüphanesi' için açılış töreni düzenlendi. Törene; Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Belediye Başkan Yardımcıları Bahadır Baş, Hüseyin Akdeniz ile Hamdi Salih Kalyoncu, kurum amirleri, Altınordu Belediyesi personelleri, ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Duygusal anların yaşandığı tören, Can Altay'ın biyografisinin okunmasıyla başladı. Ardından protokol mensupları açılış kurdelesini kesti. Tören, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.

BAŞKAN TEPE: CAN KARDEŞİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Can Altay'ın sadece bir çalışan değil, aynı zamanda samimi bir dost, özverili bir insan ve topluma hizmet etme aşkıyla dolu kişiliğe sahip bir insan olduğunu söyledi. 

Kütüphanenin Can Altay'ın bilgiye olan tutkusunu, insanlara yardımcı olma isteğini ve topluma katkı sağlama arzusunu yaşatacak bir mekan olacağını belirten Başkan Tepe, "Burada, küçük kardeşlerimiz kitaplarla buluşacak, hayal dünyalarını genişletecek ve öğrenme yolculuklarına devam edecekler" dedi.