Altınordu Belediyesi’nden muhteşem etkinlik

Altınordu Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya teşrifinin 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. ‘Yüzüncü Yıl Satranç Turnuvası’ ile başlayan kutlamalar, tiyatro gösterisiyle devam etti. Araştırmacı-Yazar İbrahim Dizman’ın yazdığı, Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Mucizenin Adı: Rüsumat’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM) sahnelenen oyuna Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren tiyatro oyunu öncesinde tiyatroseverlere ‘Ordu’dan Haberler’ başlıklı nostaljik gazete sayfası dağıtıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerin arasında ‘Yazıyor Yazıyor’ diye bağıran küçük yaştaki çocuk tarafından dağıtılan gazete sayfasında Atatürk’ün Ordu’ya gelişiyle ilgili haberlere yer verildi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Nostaljik bir ortamın oluşturulduğu salonda tüyleri diken diken yapan tiyatro oyunu hem duygulandırdı hem coşturdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin sahnede belirmesiyle başlayan tiyatro oyununda iki gurur bir arada yaşatıldı. Hem Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin hem de Rüsumat No: 4 Gemisi’nin destanının konu alındığı tiyatro oyununun sonunda seyircilerin arasından ayağa kalkan çocuklar, ellerindeki Türk bayraklarıyla ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ şarkısıyla sahneye çıktı. Temsili olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılayan oyuncular, salonda duygu dolu anların yaşattı. Oyun, tiyatroseverler tarafından uzun bir süre ayakta alkışlandı.

 

BAŞKAN TEPE: HEYECANLI VE GÜZEL BİR AN

Salonda vatandaşlarla aynı heyecan ve duyguyu paylaşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe,  eylül ayının Ordu için çok özel ve güzel bir ay olduğunu söyledi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente ayak basışının 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Ulaş Tepe, “19 Eylül hepimiz için çok özel bir tarih. Ulu Önderimizin Ordu’ya teşrif ettiği gün. Bu yıl bu coşkuyu kutlamak bize nasip oldu. Bu benim en büyük hayallerimden bir tanesiydi. Öğretmenimiz bize bir kağıt dağıtmıştı ve ‘Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kendinizi nerede görmek istiyorsunuz’ diye sormuştu. Orada yazmıştım ki; Atatürk’ün Ordu’ya geldiği gün olur, muhtemelen onun hazırlıkları içerisinde olurum diye kendimi belediye başkanı olarak görmüştüm. Bu nedenle benim için de çok heyecanlı ve güzel bir an. O yüzden bu kentin belediye başkanı olarak iyi ki Ordu’ya gelmişsin Atam, iyi ki Ordu’da böyle güzel anılar bıraktın Atam diyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK ALKIŞ BİZE BU GURURU YAŞATAN ORDULULARA”

Başkan Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü:“Çok değerli ve kıymetli kahramanlık destanımız var. Dünya denizcilik tarihinde battıktan sonra yüzdürülen tek savaş gemisi Rüsumat destanı bu şehrin sularında yaşandı. Batıran da Ordulu, yakan da Ordulu, onu tekrardan ayağa kaldırıp canlandıran Ordulular. En büyük alkış bize bu onuru ve gururu bırakan Ordululara olsun.”

 

KAYMAKAM KARAHAN TEŞEKKÜR ETTİ

Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan ise, bu yıl Altınordu Belediyesi’nin Atatürk’ün Ordu’ya gelişiyle ilgili düzenlenen etkinliklere farklı perspektiften bakarak katkıda bulunduklarını kaydederek, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kaymakam Erhan Karahan ile Başkan Ulaş Tepe, tiyatro oyununu yazan İbrahim Dizman ile tiyatro oyuncularına çiçek takdim etti.

 

VATANDAŞLAR BÜYÜLENDİ

Soluksuz bir şekilde tiyatro oyununu izleyen vatandaşlarla da duygularını dile getirdi. Tiyatroseverlerden Mehmet İnce, “Altınordu Belediyesi’nin bu yılki sosyal etkinlikleri bir başka oluyor. Özellikle daha önce Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişiyle ilgili ben burada hiçbir etkinliğe katılmamıştım. İlk kez böyle bir etkinlik gördüm ve katıldım. Altınordu Belediye Başkanımıza gerçekten katkılarından dolayı ve bu özel günleri önemsediği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Serpil Kütüklü, “Burada halkımızın Cumhuriyete dört elle sarıldığını görmek gerçekten çok hoşuma gitti. Herkesin elinde bayraklarla marşlara katılması çok güzeldi. Biz Cumhuriyetle dünyaya geldik, cumhuriyetle devam etmek istiyoruz. Çok güzel etkinlikler bunlar. Devamının gelmesini istiyorum. Çünkü unutulmuş çok değerlerimiz var. Onlar hatırlatılırsa veya hatırlatılmaya devam ederse gelecek kuşaklarımız için daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Gönül Aydın ise, “Çok duygulandım. O anları yaşadım sanki. Birlik ve beraberlik içerisinde büyümemizi istiyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Üzeyir Güngör, “Çok güzel bir tiyatro oyunu oldu. Her yıl böyle güzel programlar yapılırsa çok daha iyi olur. Çok duygusal anlar yaşadık. Tiyatro oyununun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.