AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

Altınordu ilçesinde evli ve 2 çocuk annesi olan Havva Set, aile bütçesine katkı sağlamak için el emeği göz nuru örgü bebekleri sahilde vatandaşların beğenisine sunuyor. Yapımı 1 ile 3 gün  süren örgü bebekleri tamamen kendi yapan Set, bu ürünleri ise 20 lira ile 150 lira arasında değişen fiyatlardan satıyor. Konu hakkında konuştuğumuz Set, evde boş oturmak yerine böyle bir uğraş edindiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “Ben ev hanımıyım ama ev ekonomisine katkı sağlamak için ne yapabilirim diye düşündüm ve böyle bir işe başladım. El Emeği Çarşısı’nda da satış yapıyorum, ayda 15 gün orada yaptığım el ürünü eşyaları satıyorum. Bugün de sahildeyim. İnsanlar bayağı ilgi gösteriyor, örgü bebekler oldukça rağbet görüyor” dedi.

 

“Örgü bebekler daha sağlıklı”

                Piyasada satılan ve genellikle orijinal olmayan plastik oyuncakların çocukların sağlığını tehlikeye attığını belirten Set, doğal iplerle yapılan örgü bebeklerin ve diğer oyuncakların plastik oyuncaklardan daha sağlıklı ve zararsız olduğunu söyledi. Set; “Bilinçli aileler de bunu biliyor ve çocukları için el ürünü oyuncakları almayı tercih ediyor” dedi.

 

“Bine yakın oyuncak bebek yaptı”

                Set, hemen hemen her gün örgü oyuncaklar yaptığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti; “Şimdiye kadar yüzlerce oyuncak yaptım. Yaptığım örgü bebeklerin sayısı ise bine yakındır. Çocuklar en çok süper kahram kostümlü bebekleri ve çizgi film karakteri oyuncakları seviyor. Örneğin meşhur Örümcek Adam kostümlü örgü bebek çok ilgi görüyor” dedi.

Haber: Emrah Gemicioğlu