7 HAZİRAN’DA OTOBÜS BİLETLERİ UÇUŞA GEÇİYOR

Bilindiği üzere 14 Haziran Cuma günü okullarda son ders zili çalacak. Binlerce kişi hem okul tatili hem de Kurban Bayramı nedeniyle yollara düşecek. Kurban Bayramı’na 2 haftadan kısa bir süre  kalmasıyla birlikte otobüs biletleri şimdiden tükenmeye başladı. Bu kapsamda Kurban Bayramı tatilinin başlayacağı tarih ve okulların kapandığı tarihin aynı döneme denk gelmesiyle birlikte terminal ve otogarlarda hareketlilik yaşanıyor. Bayram tatilini ve yaz tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların Ordu Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde oluşturduğu yoğunluk ise dikkat çekiyor. 

 

“Otobüs bileti fiyatları uçak biletini sollayacak”

Otobüs firması yetkilileri, 7 Haziran’dan itibaren bilet fiyatlarında güncelleme olacağını belirtti. Şu an Ordu’dan İstanbul’a giden otobüslerin bilet ücretinin 800 lira bandında olduğunu ifade eden yetkililer, 7 Haziran’dan itibaren Ordu-İstanbul seferi yapan otobüslerin bilet fiyatının bin 500 lira olacağını söyledi. Firma yetkilileri bu zammın nedenini ise Kurban Bayram tatili ile öğrenci tatilinin kesişmesine bağlı olduğunu belirtti. Bayram tatilinden sonra ise otobüs bileti fiyatlarının tekrar aşağı inmesi ise beklenmiyor. 

 

“Ek seferler yapılabilir ama fiyat farklı olur”

Bayram tatili boyunca şehirler arası hizmet veren otobüslerin yetersiz kalması halinde ise alınacak karar sonrasında ek seferlerin de konulabileceğinin altını çizen sektör yetkilileri, bilet fiyatlarının ise bu durumda daha farklı olabileceğini ifade etti. 

 

“4 kişilik bir ailenin İstanbul’dan Ordu’ya gelip dönmesi 12 bin lira”

Bu açıklamalar doğrultusunda İstanbul’dan Ordu’ya Kurban Bayramı tatili için gelip, dönmek isteyen 4 kişilik bir ailenin sadece otobüs biletlerine ödeyeceği ücret 12 bin lira tutuyor. Bu fiyatlar ve diğer harcamalar da dikkate alındığında bu yıl çoğu kişinin tatili evde geçirmesi ise kaçınılmaz bir hal alıyor.

 Haber: Emrah Gemicioğlu